FONTOS


 

Vizes áldozatok
Komikus, hogy az oroszokat nem büntették


Ismert, a patraszi vízilabda Világliga-négyesdöntő szombati magyar-orosz találkozóját követően a magyar válogatottat bundázással vádolták meg, így az első hely helyett mindössze a harmadikért játszhatott Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata. Ráadásul pénzdíjának mindössze a felét hozhatta haza.

A harmadik helyet meg is szerezte, miután tönkreverte Görögországot. A tornát egyébként az oroszok nyerték, a döntőben 10-8-ra győztek Spanyolország ellen.

- Nehéz erről a döntésről higgadtan beszélni, hiszen az a csapat a Világliga első helyezettje, amelyiket ebben a sorozatban ötször legyőztünk - mondja Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a hazaérkezést követően. - Nekünk is ott kellett volna lennünk a döntőben. Sajnos egy sportpolitikai döntés áldozatai lettünk.

Az egészben az a komikus, fejtegeti Kemény, hogy az ő együttesét komolytalan játék miatt büntették, ám Oroszországot nem akadályozták meg abban, hogy döntőt játsszon.

- Ez az, amit végképp nem tudok hová tenni - füstölög Kemény kapitány.

A magyar szövetségnek egy hónapja van arra, hogy megóvja a nemzetközi szövetségi döntést. Az is megeshet, hogy a nemzetközi sportbírósághoz fordul.

A magyar pólósok csütörtökön a Hajós-uszodában az ausztrálokkal játszanak. Kezdődik az Unikum-kupa, melyért az említett két válogatott mellett Jugoszlávia, Olaszország, az Egyesült Államok és Németország küzd.

(jármi), A színes sport 2002.08.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK