FONTOS


 

Sikeres bertókos tavasz?

Már az év elejétől folyamatosan gyakorol a Bertók SC Szentes OB I/B-s férfi vízilabdacsapata. Egykori játékosuk, a Reims gárdája edzőjének, Fülöp Tibor kedvéért történt ez a korai kezdés.

A francia gárda ugyanis egy héten át a Kurca-parti városban edzőtáborozott, melynek végén előkészületi találkozót vívott a legutóbbi másodosztályú magyar bajnokkal.

- A gallok 7-5-re legyőztek bennünket, de mentségünkre szóljon, ők jóval korábban kezdték a felkészülést, mi egy hónap után akkor voltunk először vízben - magyarázta a "bizonyítványt" Pásztor Antal edző. A trénertől megtudtuk, a programban heti négy edzés szerepel, mely közül az egyik kétkapus játék valamelyik Szentesi VK-s utánpótlás-együttessel.

Rá is fér a csapatra a sok gyakorlás, hiszen a címvédőtől az őszi hatodik helynél többet várnak a szurkolók.

- Katasztrofálisan kezdtük a pontvadászatot, sok időbe került, míg kikecmeregtünk a gödörből - emlékezett a tréner. - Valahogy nem haraptak annyira a srácok, nem vették már annyira komolyan az edzéseket, mint az előző évadban. Ennél is nagyobb problémát okozott a minőségi átalakulás: a nyáron kilenc játékos távozott a klubtól. Ezeknek a tényeknek tükrében tulajdonképpen elégedettek lehetünk az őszi hatodik helyezésünkkel, amely egy kicsivel akár jobb is lehetett volna. Gondolok itt arra, hogy egy-két meccsen nem csak rajtunk múlt, hogy a betervezettnél kevesebb pontot gyűjtöttünk.

A szakember szerint a dobogóra kerülésre kevés az esély, de azt mindenféleképpen elvárja a csapattól, hogy minimum egy hellyel feljebb kapaszkodik a tabellán. A játékosok is így gondolkodnak, a korábbiakhoz képest lelkesebben, nagyobb odafigyeléssel végzik edzéseken a gyakorlatokat. Pásztor eddig különösen Czirok Csaba, Szabó Róbert és dr. Bertók Gyula munkájával elégedett. - Amennyiben a többiek hozzáállásban felzárkóznak melléjük, eredményes tavaszi szezon elé nézhetünk.

A bajnokság második köre március 16-án kezdődik.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.01.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK