FONTOS


 

Svájc, a béke szigete

A Honvéd elleni vízilabda MK-negyeddöntő visszavágón játszotta utolsó mérkőzését a Kontavill-Szentesi VK színeiben Kis István. A Kurca-parti gárda kapitánya - csapattársával, Berki Andrással - augusztus közepéig Svájcban dobálja majd a gólokat.

- Hová lesz a kiruccanás? - érdeklődtünk indulás előtt a szentesiek 8-asánál.

- A svájci első ligában szereplő Äegeri gárdájában közel fél évig együtt játszunk majd Berki Andrissal. Ő már korábban is pólózott itt, ismeri a viszonyokat. Azt mondta, jó helyre megyünk.

- Nem sajnálja itt hagyni a rájátszás második köre előtt a Szentest?

- A csapat teljesítette a minimális elvárást, bekerült a nyolccsapatos rájátszásba. Van még hét meccsünk a bajnokságban, aztán az őszig semmi. A klubban megértették a választásomat, nem gördítettek akadályt a szerződésem útjába. Egyrészt a helvéteknél lényegesen jobban lehet keresni, másrészt pedig ott van a német nyelvvizsgám. Elég tűrhetően beszélem a nyelvet, de azért nem árt "élesben" is gyakorolni. Most aztán bőven lesz erre lehetőségem, Äegeri ugyanis egy olyan kantonban helyezkedik el, ahol németül kommunikálnak.

- Korábban már kétszer pólózott Izraelben. Miért váltott?

- Remekül éreztem magam Jeruzsálemben, de mostanában sajnos nem ajánlatos arrafelé tévedni... Jobb a békesség, azaz irány Svájc!

- Amikor nem vízilabdázik, a Klauzál Gábor Általános Iskolában testnevelést tanít. Könnyen elengedték?

- Köszönettel tartozom az igazgatónak, aki mindig is támogatott sporttevékenységemben. De szerencsére ugyanez elmondható az iskola vezetéséről és a kollégákról is. Akárcsak a Kontavill-Szentesi VK-nál, a Klauzálban is remek a közösség.

- Láthatják még a szurkolók a szentesi együttesben?

- Bele is pusztulnék, ha nem. Ahogy befejeződik a svájci bajnokság, azonnal robogok haza. Eszem ágában sincs cserbenhagyni a fiúkat. Megválasztottak a csapat kapitányának, bizalmat szavaztak nekem, hogy nézne ki, ha visszaélnék vele?

Délmagyarország 2002.03.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK