FONTOS


 

Új-Zélandon pólóznak az öregfiúk

Névadót cseréltek: Berta Therm helyett Lombard Szeged
Február első hete óta napi rendszerességgel készül a szenior klubcsapatok világbajnokságára a Lombard Szeged férfi vízilabdacsapata.


A név minden bizonnyal ismeretlenül cseng a sportbarátoknak, pedig csak azt történt, hogy a jól ismert Berta Therm Szeged névadó szponzort cserélt.

- Nem történt tragédia, lejárt a szerződés, váltottunk - mondta Rea László, a Lombard Szeged új játékos-edzője. - Remélem, a jövőben ugyanolyan sikeresek leszünk, mint eddig.

A vb-t jó távol, Új-Zélandon rendezik, nem akármilyen "kalandnak" ígérkezik az óceániai térségben rangos tornán vízbe szállni. A gárda március 28-án utazik el a Csendes-óceán partján fekvő Christchurch városába. A pólósoknak nem sok időjük lesz az átállásra, egy nap alatt kell majd megszokniuk a plusz tizenkét órás időeltolódást.

A szegediek két éve is részt vettek a világbajnokságon: Münchenben a 35 éven felüliek között bronzérmesként zártak. Idén korosztályt váltottak, a +40-eseknél kísérlik meg a jó szereplést.

- Magyarországot egyedül mi képviseljük, ez jókora felelősséggel is jár. Korcsoportunkban 16 csapat nevezett; egy brazil és egy új-zélandi együttessel, valamint a német Hannoverrel kerültünk közös kvartettbe. Az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, ahonnan egyenes kiesésben folytatódik a viadal - bízom benne, hogy velünk.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.03.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK