FONTOS


 

A bírókon is sok múlott

A vízilabda OB I/B legutóbbi fordulójában megyénk két csapata csak egyetlen ponttal gazdagodott.

Cegléd-Bertók SC Szentes 8-5 (3-2, 0-1, 3-0, 2-2)
Cegléd, 100 néző. Vezette: Martinovics, Móri.

Bertók: Boldizsár - ZENTAI Á., Melkhun 2, Hyc T., Hyc Z. 1, Piti, OROSZ R. 2. Csere: Törőcsik, dr. Bertók, Czirok, Vajda, Szabics, Orosz L. (kapus). Edző: Pásztor Antal.
Gól - emberelőnyből: 8/2, ill. 8/3.

A bajnokságot pontvesztés nélkül, százszázalékos teljesítménnyel vezető Cegléd otthonában rosszul kezdett a címvédő; gyorsan elhúztak a hazaiak 3-0-ra. A folytatásban magára talált a Bertók SC, a forduláskor már 3-3 állt az eredményjelzőn. A középső két negyedben mindösszesen egyszer pólózhattak emberelőnyben a vendégek, az eredmény sem maradt el, ismét megugrott a listavezető. Nem roppantak össze a Kurca-partiak, felzárkóztak 6-5-re, amikor a ceglédiek szabálytalan körülmények között esett újabb találata végleg megpecsételte a sorsukat. A meccs lényegesen izgalmasabb volt, mint amit az eredmény sejtet.

Pásztor Antal: - Kicsivel nagyobb odafigyeléssel akár meglepetést is okozhattunk volna.

Nagykanizsa-HVSC 8-8 (1-2, 1-2, 3-3, 3-1)
Nagykanizsa, 100 néző. Vezette: Petyánszky, Hucskai.

HVSC: Kucsora - Ajtai 2, Czakó, Donauer 2, Vékony 2, Varga Á. 2, Szegi. Csere: Avar, Kerekes, Törökgyörgy, Kasza. Játékos-edző: Kasza Attila.
Gól - emberelőnyből: 5/2, ill. 5/3. Négyméteresből: 1/1, ill. -.

A sereghajtó ellen a győzelem reményében szállt medencébe a Vásárhely. Az első két negyedben nem is volt különösebb probléma, biztosan vezetett a HVSC. A fordulást követően nagyot változott a játék képe, az esélytelennek titulált házigazdák nagy hajrába fogtak, és erőfeszítésüket, döntetlen formájában, végül siker koronázta.

Kasza Attila: - A záró hét percben nem tudtunk mit kezdeni a hazaiakat támogató jelentős játékvezetői segédlettel.

A HVSC szombat délután 3 órakor a tabella második helyén álló MAFC csapatát fogadja a városi strandfürdőben.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.03.27.

Győzelem és vereség

Felemásan kezdték a tavaszi szezont a Csongrád megyei férfi vízilabdacsapatok az OB I/B-ben. A Hódmezővásárhelyi VSC otthonában biztosan verte a Tipo csapatát, míg a Bertók SC Szentes idegenben vereséget szenvedett a MAFC-tól.

HVSC-Tipo 8-5 (1-2, 4-2, 1-0, 2-1)
Vásárhely, városi strandfürdő, 300 néző. Vezette: Kádár, Horváth S.

HVSC: KUCSORA - Avar 1, Czakó 2, Ajtai 3, Hegedűs, Vékony 1, Varga Á. 1. Csere: Szegi, Horváth G., Kerekes, Benyhe-Kiss, Törökgyörgy, Ozgyin (kapus). Játékos-edző: Kasza Attila.

Az elején megilletődötten pólóztak a házigazdák, de a második negyedtől kezdve leküzdötték a lámpalázat, és végül megerőltetés nélkül tartották otthon a pontokat.

Kasza Attila: - A fiatalok meghálálták a bizalmat.

MAFC-Bertók SC Szentes 8-4 (1-1, 1-0, 2-1, 4-2)
Budapest, Szőnyi úti uszoda, 100 néző. Vezette: Bátori, Horváth Cs.

Bertók: BÚS - Zentai 1, Törőcsik 1, Matajsz, Orosz 1, Piti, Hyc Z. Csere: Bartha, Hézer, Vajda, SZABÓ 1, Szabics, Czirok. Edző: Pásztor Antal.

Sokáig remekül tartotta magát a Szentes, a harmadik negyed elején még csak 3-2-re vezetett a feljutásra esélyes MAFC. Ekkor azonban az addig remekül védő Búst Horváth Cs. játékvezető csúnya beszédért cserével végleg kiállította... Helyére a mezőnyjátékos Piti állt be, és bár nem vallott szégyent, nem tudta megakadályozni a rivális magabiztos győzelmét.

Pásztor Antal: - A védekezésünkkel a harmadik negyedig elégedett voltam.

A hét végi fordulóban a HVSC a sereghajtó Nagykanizsa, a Bertók SC pedig a listavezető Cegléd otthonában száll medencébe.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.03.20.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK