FONTOS


 

Lombard: vb-bronz

Bronzérmet nyert a Lombard Szeged férfi vízilabdacsapata a szenior együttesek világbajnokságán, melynek az új-zélandi Christchurch városa adott otthont.

Nem a legkedvezőbb előjelekkel utaztak el a Lombard Szeged pólósai a távoli Új-Zélandra. A világeseményeken szereplő együttesükből olyan klasszisok nem tarthattak a többiekkel, mint Tóth Imre, dr. Áncsán András, Nemes Gábor vagy Vojvoda István. Nélkülük nehezen volt elképzelhető, hogy a szegediek megvédik az előző világbajnokságon, 2000-ben, Münchenben kivívott bronzérmüket.

A +40-es kategóriában induló szegediekkel (Pintér Ferenc, dr. Cseri András, dr. Csernus Zoltán, Rigó Szilveszter, dr. Körffy Kornél, Lakó Gábor, Márkus Rudolf, Rea László) együtt összesen tizenhat alakulat szállt harcba az aranyéremért. A csoportküzdelmek során először az USA Olimpic Team gárdájával csaptak össze. A 6-4-es sikert a német válogatottól (Otto, Stam) elszenvedett 5-4-es vereség, majd a brazil veterán nemzeti csapat 7-4-es legyőzése követte. A nyolc között az olasz Civitavecchia Roma sem tudta megállítani a lombardosokat (6-5), viszont az elődöntőben az amerikaiak visszavágtak (3-5) a csoportmeccseken rájuk mért vereségért. A harmadik helyért lejátszott találkozón - a korábban már egyszer legyőzött - vigaszágon odakerült Civitavecchia ezúttal is a rövidebbet húzta (7-6). Az aranyérmet a német válogatott tagjai nyakába akasztották.

- Nagyobb fegyverténynek tulajdonítjuk a mostani harmadik helyünket, mint a két évvel ezelőttit - mondta Rea László, a Lombard Szeged játékos-edzője. - Akár még döntőt is játszhattunk volna, de a rendezők voltak olyan "rendesek", hogy az USA elleni elődöntőnkre két amerikai játékvezetőt jelöltek. Hiába reklamáltunk, nem változtatták meg a döntésüket...

A tréner beszámolt arról is, hála a nagy számú christchurch-i kolóniának, amely végig leste a szegediek kívánságát, remekül érezték magukat Új-Zélandon. Az uszodában sem volt más a helyzet, a szimpatikus magyarokat gyorsan a szívükbe zárták a helyiek, végig nekik szurkoltak.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.04.19.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK