FONTOS


 

Tóth Iván és Nitsovits Tamás volt a Szeged legjobbja
Sikert jelentő hatodik hely


A rosszabb egymás elleni eredmény következtében a férfi vízilabda OB I-ben az Újpest mögött a hatodik helyen végzett a Tabán Trafik Szeged. A következő idényben az ötödik helyet célozzák meg a szegediek.

Az előző évadban a hatodik helyen végzett a Tabán Trafik Szeged pólócsapata. A vezetők úgy tervezték, amennyiben a szerencse nem pártol el a gárdától, előre tudnak lépni a tabellán.

- Sajnos az erősítések nem úgy sikerültek, ahogy azt szerettük volna - mondta elöljáróban Horváth Viktor, a szegediek mestere. - Több meghatározó játékossal is komoly tárgyalásban álltunk, csakhogy mivel a korábban leírt pesti együttesek (FTC, Újpest) anyagilag jelentősen megerősödtek, nem rúghattunk labdába. Így csak az 5-7. helyek egyikének megszerzésének maradt realitása. A Fradi olyan kvalitású pólósokkal erősödött, mint Sostar, Tóth L., Katonás, Lehmann, az újpestiek pedig nem kevesebb, mint nyolc új játékost igazoltak.

- A célt teljesítették, biztosan szerezték meg a hatodik helyet.

- Úgy érzem, felül is múltuk azt. Annak ellenére harcban álltunk az utolsó pillanatig a kupaindulást jelentő ötödik helyért, hogy igen komoly sérüléshullám söpört végig a csapaton. Varga Péter sajnálatos balesete miatt másfél hónapot hagyott ki, a januárra várt amerikai John Samuelnek a vállát kellett megműteni, míg a két utolsó, számunkra sorsdöntő összecsapáson arccsonttörés miatt Nitsovits Tamásra nem számíthattunk. Arról nem is beszélve, hogy a jobb gólkülönbségével az 5. helyen végző Újpest nem a legtisztességesebb eszközök bevetésével előzött meg bennünket. Gondolok itt arra, ahogy pont a mi meccsünk előtt elintézték, hogy egyik legjobbjukat, Dávidot felmentsék eltiltásából.

- Biztosan rettenetesen fáj az 5. hely elvesztése...

- Az a vicc az egészben, hogy egyáltalán nem. Az én szememben nem az Újpest, hanem mi végeztünk ebben a pozícióban. A LEN-kupa indulásról pedig csak annyit: amennyi örömmel járna, legalább akkora anyagi teherrel is.

- Eddig szemérmesen elhallgatta, hogy az idény során mennyi hátráltató körülmény zavarta, akadályozta a nyugodt készülést.

- Pedig volt belőle bőven részünk. Kezdeném az edzéslehetőséggel. Hónapokon keresztül nem tudtunk kondicionáló foglalkozásokat tartani, nem beszélve arról, hogy a kapuralövést sem gyakorolhattuk, hosszú időn keresztül mínuszokban edzettünk. Ennek ellenére a csapat morálisan nagyot alkotott, bár az is igaz, az imént felsorolt problémák miatt többen egy ideig formán kívül játszottak.

- Az előző idényhez képest miben történt előrelépés, illetve stagnálás?

- Fegyelmezettségben, rutinban mindenképpen előrébb léptünk, akárcsak taktikailag. Azonban azt is el kell ismerni, hogy a fiúk közül nem mindenki fejlődött kellő mértékben, néhányuk esetében nem csak az ismert körülményekben, hanem a hozzáállásban is keresendő a bajok forrása.

- Kikkel volt leginkább elégedett?

- Tóth Iván és Nitsovits teljesítményére egy rossz szavam nem lehet, de Molnár Péter és Barát Ferenc is jó átlagot produkált. A többiek váltakozó formában játszottak, hiányzott belőlük a kiegyensúlyozottság.

- Nem titok, szóban már megegyezett a vezetőséggel, hogy újabb két esztendőn keresztül irányítja a csapat szakmai munkáját. Egészen biztos vagyok benne, már most azon töri a fejét, hogyan lehetne megerősíteni a keretet.

- Nem akarok előre elkiabálni semmit, de úgy fest a helyzet, talán most szerencsésebben tudunk majd igazolni. A legfontosabb, hogy szerezzünk bekket, centert. Természetesen addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér, az igazolásoknál figyelembe kell venni a pénzügyi hátterünket is. Az egészen biztos, hogy olimpiai bajnokokat nem tudunk magunkhoz édesgetni, de megbízható, jó játékosok horogra akadhatnak. A lényeg, hogy rendelkezzünk legalább tizenhárom, bármikor bevethető pólóssal. Ezzel együtt jelentősen előrelépni, bekerülni a rájátszásba borzasztóan nehéz lesz, már az nagy boldogságot jelentene, ha megcsípnénk az ötödik helyet.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.05.10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK