FONTOS


 

A Kontavill-Szentesi VK legjobbjai: Horváth, Csörgő és Kis
Indigós nyolcadik hely


A Kontavill-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata - megismételve az elmúlt évi szereplését - a nyolcadik helyen zárta az OB I-et. A vezetés elégedett a szerepléssel.

A legutóbbi pontvadászatban nem jutott a rájátszásba a Kontavill-Szentesi VK. Idén sikerült, igaz, most nem hat, hanem nyolc csapat küzdött a felsőházban. Kádár József edző dicséretes teljesítménynek titulálta a bejutást.

- Nehézségek jellemezték az indulásunkat - mondta a tréner. - Kezdeném azzal, hogy a keret jelentős átalakuláson ment keresztül. Heten (Némethy Kornél, Csányi László, Kéri Péter, Zsarkó István, Magyar Ádám, Zentai Tamás, Torday Árpád) távoztak, a helyükre viszont csak hárman (Pellei Csaba, Vologya Kameneckij és Biltsik János) érkeztek. Így az elvárás a csapattal szemben arra korlátozódott, hogy próbálja megismételni az előző évi 8. helyezését. Azért is volt reális a célkitűzés, mert az edzőváltás miatt elhúzódott a felkészülés kezdete.

Fülöp Tibor Franciaországba távozott, sokáig nem találták az utódját. Kádár Józseffel szinte az utolsó pillanatban egyezett meg a klubvezetés.

- Időbe került, míg rendeztük sorainkat, addig sajnos értek kellemetlen meglepetések is. Később már jöttek a jó eredmények, megvertük az Újpestet, idegenben legázoltuk a Szolnokot, és Szegedről is pontosan távoztunk. Kellettek ezek a sikerek, hiszen az OSC-től idegenben, az Egertől pedig hazai környezetben kaptunk ki. A rájátszás előtt nem dédelgethettünk merész álmokat, tisztában voltunk vele, hogy két erősségünk, Kis István és Berki András Svájcban folytatja pályafutását.

A kiváló, a csapatjáték eredményességét meghatározó két pólós az első körben még itthon volt, ez meg is látszott a gárda teljesítményén. Szegeden megint döntetlent ért el a Kontavill, hatalmas meglepetésre a ligeti uszodában legyőzte a BVSC-t, de az MK-ban is akadt sikerélmény: a Szegedet kiverve bekerült a csapat a negyeddöntőbe.

- Kis és Berki távozását nagyon megéreztük, nélkülük már nem voltunk annyira acélosak. A keretbe ifjúsági és serdülő játékosok kerültek, olyanok, akik életükben most szerepeltek először első osztályú mérkőzésen. Természetesen tudtuk, hogy az eredményekben megtorpanás következik, így vállaltuk, az volt a lényeg, hogy ezeket a tehetségeket beépítsük a csapatba. Ugyanis továbbra is saját nevelésű játékosainkkal képzeljük el a jövőt. Az utánpótlásban dolgozó edzők - dr. Tóth Gyula, Pengő László, Kocsis István - munkája nélkül már rég nem lenne Szentesen OB I-es póló. Anyagiak tekintetében fényévre vagyunk a fővárosi kluboktól, megközelítően sem tudjuk felvenni velük a versenyt, így képtelenek vagyunk megtartani a legjobbjainkat. A problémák, nehézségek ellenére összességében elfogadható teljesítményt nyújtottunk, ezt erősítette meg a főszponzor és az elnökség értékelése, véleménye is. Külön örömet okozott, hogy a ligeti uszodánkban még a legjobbak sem mehettek ellenünk biztosra.

A tréner - aki újabb egy esztendeig irányítja a Kontavill-Szentesi VK szakmai munkáját - által összeállított játékosrangsor első kategóriájába Horváth Tamás, Csörgő Péter és Kis István kapott besorolást. Hajszállal maradt el a triótól Szénászki Zsolt, akivel kapcsolatban egyetlen kifogás merült fel: nem eléggé kamatoztatja kivételes lövőerejét. A többiek hullámzó teljesítményt nyújtottak, voltak jó és kevésbé jó mérkőzéseik. Kimondottan elégedetlen senkivel sem volt a szakember.

- Hosszú volt az idény, sokat kivett a játékosokból a rengeteg meccs. Nem is bánom, hogy már vége, legalább lesz idő pihenni, teljesen feltöltődni. Július 15-én találkozik először a keret, akkor kezdjük meg a szeptember 29-én rajtoló bajnokságra a felkészülést.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.05.28.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK