FONTOS


 

Csörgőt hívja a francia Montpellier
Szebeni visszatér?


Még javában szabadságukat töltik a Kontavill-Szentesi VK férfi vízilabdásai, de a kulisszák mögött a vezetők már a következő idény játékoskeretének kialakításán fáradoznak.

Július 15-én kezdi meg felkészülését a következő idényre a szentesi férfi pólócsapat. Az előző évadhoz képest nagy változásokat nem várhatnak a szurkolók, de azért némi változás előfordulhat a játékosállományban.

- Pellei Csabával, Szabó Nándorral, Juhász Endrével, Vígh Róberttel, Somogyi Balázzsal, Hyc Tamással és Szénászki Zsolttal már megállapodott a vezetőség, ők a szeptember 29-én induló bajnokságban is bennünket erősítenek - tájékoztatta lapunkat Kádár József edző. - Utóbbi játékos jelenleg az izraeli pontvadászatban szerepel, de augusztus elején már ismét velünk lesz. A többiekkel is folyamatos tárgyalásokat folytatunk, csak idő kérdése a szerződéshosszabbítás.

A tréner bízik abban is, hogy a Svájcban játszó (az Egeri Froscht gárdájával valószínűleg bejutnak a bajnoki fináléba) Kis István és Berki András is visszatér közéjük. Hogy mennyit jelentene újbóli szereplésük, ahhoz elég kielemezni a szentesiek teljesítményét a középszakasz második felében...

- Kulcsemberekről van szó, mint ahogy Szebeni Zoltán is az lehetne. A saját nevelésű irányító-átlövő az elmúlt szezont az olasz A osztályból most kiesett Messina együttesében töltötte. Már tárgyaltunk vele, ennek alapján elmondható, a klub és a játékos elképzelései nincsenek távol egymástól.

Nagy szükség lenne rá, már csak azért is, mert a hozzá hasonló szerepkörben játszó Csörgő Pétert megkörnyékezte a Montpellier, a francia bajnokság harmadik helyezettje. Egyelőre még nem dőlt el, hogy megy vagy marad. A kontavillesek valószínűleg lemondanak a szabadságra hazautazott Vologya Kameneckij szolgálatairól. Ennek ellenére elképzelhető, hogy nem maradnak ukrán légiós nélkül.

- A felkészülés kezdetére Ukrajnából két 20 éves fiatalt várunk. Ha megfelelnek, szerződtetjük őket - közölte Kádár József.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.06.15.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK