FONTOS


 

Sikerült a címvédés

Négy év alatt harmadik OB II-es bajnoki elsőségét gyűjtötte be a Szegedi VK pólócsapata.

A 18 együttessel induló mezőnyt az alapszakaszban három csoportra osztották, a tavaszi rájátszásban a csoportok két-két legjobbja vett részt. A zárófordulóban a szegediek a Dunaújvárost győzték le 12-7-re.

Az OB II végeredménye: 1. Szegedi VK (Király Szabolcs, dr. Cseri András, Rigó Szilveszter, dr. Csernus Zoltán, Melkhun Dezső, Balla Sándor, Nagy Dániel, Márkus Rudolf, Megyeri Attila, dr. Körffy Kornél, Hajdú Zsolt, Lengyel Zoltán, Haraszti György, Lakó Gábor, játékos-edző: Rea László), 2. Tatabánya II., 3. Szolnoki Old Boys.

- Bajnokcsapatként természetesen a címvédést tűztük ki célul magunk elé az idény előtt - mondta dr. Csernus Zoltán klubelnök, a gárda játékosa. - Ha nehezen is, de sikerült ismét a legjobbnak bizonyulni. Személy szerint én azon voltam, hogy a következő szezonban az OB I/B-ben játszunk, de különböző munkahelyi elfoglaltságok miatt erre ismételten nem kerülhet sor. Sajnálom, hogy nem tudjuk vállalni a másodosztályt, pedig ott sem vallottunk volna szégyent. Mondom ezt azért, mert év közben rendszeresen kétkapuztunk az OB I/B ötödik helyezettje, a HVSC ellen, és rendre szoros csatákat vívtunk.

A Szegedi VK legközelebb a hónap közepén az olaszországi Siracusában száll medencébe egy nemzetközi tornán. Rajtuk és a házigazdákon kívül a máltai válogatott, valamint az olasz Civitavecchia Roma szerepel még a viadalon.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.07.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK