FONTOS


 

Kontavill: sűrű program

A Kontavill-Szentesi VK a legutóbbi bajnokságot a 8. helyen zárta a férfi vízilabda OB I-ben. Kádár József edző és csapata hétfőn csobbant először vízbe; a játékosokra a bajnoki rajtig rendkívül mozgalmas napok várnak, sűrű lesz a program.

- A fiúknak, ahogy észrevettem - mondta Kádár József vezetőedző - nem hiányzott a rajt, az edzés. De ezen nem csodálkozom, olyan nagy a forróság, hogy a víz sem hoz enyhülést, szinte forr. Abban úszni, dolgozni is szenvedés. Reméljük, a keret már nem sokat változik, a legtöbb játékossal már sikerült megegyezni, aláírták a megállapodást; van aki még vár, mert külföldi szerződés lehetősége kecsegtet.

Tartsunk egy kis névsorolvasást. Pellei Csaba, Szebeni Zoltán, Juhász Endre, Biltsik János, Vígh Róbert, Szabó Nándor, Szénászki Zsolt, Hyc Tamás és Somogyi Balázs már elkötelezte magát a Kontavill együtteséhez. A kapus Horváth Tamás viszont elképzelhető, hogy külföldre távozik; az viszont már majdnem száz százalék, hogy Csörgő Péter Franciaországban folytatja pályafutását. Ha elmegy, akkor a szentesi vezetőknek rutinos hálóőrről kell gondoskodniok, a fiatalok ugyanis még nem érettek az OB I-re. Két esztendő után tért vissza a már említett Szebeni Zoltán, a Svájcban légióskodó Kiss Istvánt és Berki Andrást pedig hazavárják.

Ezek után adjuk vissza a szót Kádár Józsefnek: - Két és fél hét kemény alapozó időszak után egy hosszúhétvégés pihenőt kapnak a srácok. Utána következik az úgynevezett vegyes felkészülés, labdás tréningekkel, edzőmeccsekkel. Augusztus 15-én érkezik hozzánk a Würzburg és a Hága együttese, közösen készülünk, mérkőzéseket is játszunk egymás ellen, majd augusztus 23-án, 24-én és 25-én három gárdával kiegészülve (lehet, hogy Fülöp Tibor együttese, a francia Reims is tiszteletét teszi) hatcsapatos tornát rendezünk. Még előtte, augusztus 19-én jótékony célú találkozóra kerül sor Szentesen, az ellenfelünk a Kemény Dénes irányította válogatott lesz. És ezzel még nincs vége! Szeptember 13-ától az egri tornán veszünk részt, majd szeptember 20-ától 22-éig a Kontavill-kupa küzdelmeire kerül sor itthon, a ligeti uszodában. Majd egy hét múlva, szeptember 28-án rajtol a bajnokság, amelyet megszakít a Kontavill-Szentesi VK, hiszen a névadó szponzor jóvoltából október 5-étől 10-éig egyiptomi tornán vesz részt. Kikapcsolódásnak sem lesz rossz, a frissességre szükség lesz a folytatásban.

Imre Péter, Délmagyarország 2002.07.17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK