FONTOS


 

Horváth marad

Sokáig függőben volt, hogy Horváth Tamás, a Kontavill-Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának kapusa hol folytatja a pályafutását. Eldőlt: marad az anyaegyesületében.

A szentesi vízipólósok fiatal kapusának, Horváth Tamásnak egy ideig bizonytalan volt a sorsa: maga sem tudta, hogy a török Galatasarayban, vagy a Kontavillben folytatja. Nevelő egyesületének tegnap kellett választ adnia.

- Maradok Szentesen - közölte érdeklődésünkre Horváth Tamás -, a törökök ugyanis még szeptemberben meg akartak nézni egy tornán. Addig nem várhattam, nem hozhattam kellemetlen helyzetbe a klubomat, ezért úgy határoztam: egy évig még biztos a Kontavillben vízilabdázok. A közvetítő, Gulyás Zoltán azzal indokolta a "helyszíni szemlét", hogy látatlanban vásárolt pólóssal korábban már befürödtek. A Galatasaray ettől függetlenül itt lesz a megmérettetésen, megnézhetnek, aztán, ha a törökök is úgy gondolják egy esztendő múlva visszatérhetünk az ügyre. Remélem a klubommal sikerül megegyeznem.

Kádár József, a Kontavill-Szentesi VK trénere tőlünk hallotta először, miszerint Horváth marad:

- Számunkra ez természetesen öröm; de megértjük, ha Tamás egy kicsit csalódott, hiszen nagy lehetőségtől esett el - kommentálta a hírt a szakember. - Vele stabil lesz hátul a csapatunk, sajátnevelésű pólósainkban mindig is nagyon bíztunk.

Imre Péter, Délmagyarország 2002.08.13.

Augusztus 18-án Kemény Dénes válogatottja játszik Szentesen
Megy vagy marad Horváth?


Hétfőn eldől, hogy kapus után kell-e néznie a Kontavill-Szentesi VK férfi pólócsapatának. Amennyiben Horváth Tamás külföldre igazol, bajba kerülhetnek.

Negyedik hete készül a szeptember 29-én kezdődő vízilabda-bajnokságra a Kontavill-Szentesi VK férficsapata.

- Mindennap kétszer gyakorlunk - vázolta a monoton programot Kádár József edző. - Délelőtt kondicionális edzéseket tartok sok futással, medicinlabdázással, súlyzózással, úszással vegyítve, aztán délután már a labdák is főszerephez jutnak.

A szakember elárulta, nem tud rosszat mondani egyetlen játékosára sem, mindenki szorgalmasan teszi a dolgát, keményen készül. Jutalmul Kádár az elmúlt hétvégét teljesen "odaadta" a pólósoknak.

- A szentesi öregfiúk gárdájával Strakonicén részt vettünk egy tizenkét csapatos viadalon. A nálunknál lényegesen fiatalabb átlagéletkorú riválisokkal szemben jól helytálltunk, az 5. helyen végeztünk. Megtehettem volna, míg Csehországban tartózkodom, valakit megkérek, hogy helyettesítsen, de úgy voltam vele, megérdemlik a srácok a háromnapos pihenőt.

Az edzések intenzitásával, a játékosok hozzáállásával minden rendben, a kapusposzton viszont akad probléma.

- Sajnos egyelőre még nem tisztázódott, hogy hol folytatja pályafutását erősségünk, Horváth Tamás. Hálóőrünket külföldre csábítják, abban állapodtunk meg, vasárnapig választ ad: megy vagy marad. Amennyiben eligazol, sürgősen gondoskodnunk kell a pótlásáról. Hiába van jó csapatunk, megbízható, bravúrokra is képes kapus nélkül nagy bajba kerülhetünk.

Sok igazság van a tréner megjegyzésében, a pólóban kulcsfeladat jut a portásnak. Mert amúgy elég erősnek tűnik a Szentes játékoskerete. Ugyan Csörgő Péter Franciaországban folytatja, viszont ismét a csapatot erősíti a Svájcból visszatért Berki András és Kis István, az izraeli kiruccanást befejező Szénászki Zsolt, valamint az Olaszországból hazatért, egykoron a Szegedben és a Fradiban is szerepelt Szebeni Zoltán. Jó kis névsor, de ha nem "áll" mögöttük egy kiemelkedő tudású cerberus...

Egyelőre még csak edzéseken vesznek részt a játékosok, de nem sokára már meccseken bizonyíthatnak. A keret tagjai, szétszórva különböző együttesekbe, vízbe szállnak a ligeti uszodában rendezendő hagyományos európai vízilabdacsapatok találkozóján. Augusztus 18-án (vasárnap) délután 6 órakor a Kontavill edzőmérkőzést játszik a belgrádi világkupára utazó olimpiai bajnok magyar válogatottal. Másnaptól a szentesiek együtt edzenek majd a német Würzburg (ebben a gárdában légióskodnak a Csányi testvérek, László és György) és a holland Hága alakulatával. Augusztus 23. és 25. között Szentes-kupa néven nemzetközi torna helyszínéül szolgál a ligeti uszoda. Az imént említett két együttes mellett a Nagyvárad, a Dinamo Lvov vagy a Dinamo Kijev, valamint a Kecskemét alkotja a házigazdák mellett a hatfős mezőnyt.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.08.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK