FONTOS


 

Az OSC otthonában rajtolnak Pengő László tanítványai
Dobogóra pályáznak


A legutóbbi női vízilabda OB I bronzérmese, a Carnex-Szentesi VK a ma kezdődő bajnokság - abban részt vesz a jugoszláviai Becsej is - végén újra dobogón szeretne végezni.

Ma délelőtt 11 órakor a Hajós Alfréd uszodában az OSC ellen megkezdi bajnoki szereplését a Carnex-Szentesi VK női pólócsapata.

- Legutóbb 2002-ben ültem a csapat kispadján - mondta Pengő László edző. - Szép emléket őrzök emlékezetemben, a Dunaújvárosban elért döntetlennel elhódítottuk a Magyar Kupát. Ezúttal nem lennék elégedett az iksszel, annak ellenére biztos győzelmet várok a lányoktól, hogy nincs információm vetélytársunkról. Nem tudom, hogy az előző szezonhoz képest milyen személyi változások következtek be az OSC keretében, de akárhogy is van, nyernünk kell. Jól sikerült a felkészülésünk, mindenki rendesen dolgozott, egyedül Waszlavszki Krisztinának van lemaradása.

A tréner az OSC ellen nem számíthat Arató Judit játékára. Még az előző évad utolsó találkozóján kiállították, ami ugyebár automatikusan egy meccsre szóló eltiltást jelent. Arató csak a mai mérkőzésen hiányzik majd, viszont Pengő Ágnes az évad valamennyi találkozójáról távol marad.

- Sajnos nem sikerült Szentesen tanári álláshoz jutnia, ezért úgy döntött, nincs maradása a városban. Kicsit furcsa, hogy pont a lányom nem tud segíteni rajtam...

A szentesiek az elmúlt szezonban harmadik helyen végeztek, Pengő a mostani évadban is dobogóra várja csapatát.

- A sorsolásunk szerencsésnek mondható, a szezon elején elkerültük a legerősebb együtteseket. Az már egy más kérdés, hogy az első fordulóban valamennyi komoly riválisunkhoz utazunk. A felkészülés alatt sok meccset játszottunk, elsősorban az emberhátrányos szituációk megoldását gyakoroltuk. Bízom benne, a tanultakból minél többet viszontlátok majd a tétmeccseken. Azt remélem, a gárda húzóemberei, Szremkó Krisztina, Molnár Anett, Varga Zita mellé Huszka Zsuzsa és Vér Adrienn is felzárkózik. Új játékos nem érkezett hozzánk, viszont tehetséges fiataljaink egy évvel idősebbek lettek. Bizakodom.

A Carnex-Szentesi VK bajnoki mérkőzései az alapszakasz első fordulójában: 1. forduló (augusztus 31.): OSC-Szentes;
2. forduló (szeptember 7.): Szentes-Póló SC, 17 óra;
3. forduló (szept. 14.): Kecskemét-Szentes;
4. forduló (szept. 21.): Szentes-Vasas, 13.30;
5. forduló (szept. 28.): Dunaújvárosi Főiskola-Szentes;
6. forduló (október 5.): Szentes-Dunaújvárosi GS, 16.30;
7. forduló (okt. 12.): Eger-Szentes;
8. forduló (okt. 19.): Szentes-Becsej, 16.30;
9. forduló (okt. 26.): BVSC-Szentes.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.08.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK