FONTOS


 

Új posztján remekül mutatkozott be Varga Péter
Jobban élvezi a játékot

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.09.17.
--------------------------------------------------------------------------------

A szegedi nemzetközi férfi vízilabdatornán a Tabán Trafik legjobbjának, az elmúlt hétvégi, egri viadalon pedig a mezőny legjobbjának választották Varga Pétert.

Bizakodva várhatja a bajnokság szeptember 28-ai rajtját a Tabán Trafik Szeged. A Tisza-partiak az újszegedi sportuszodában a Fradi mögött, de a BVSC-t megelőzve a második helyet szerezték meg a nemzetközi felkészülési tornán, majd az egri viadalon már a legjobbnak bizonyultak. A csapatnál Varga Péter mindkét viadalon remek teljesítményt nyújtott.

- Úgy látszik, jót tett a játékomnak, hogy nem elsősorban a center pozícióban kell viaskodnom - magyarázta a 24 esztendős pólós. - Érkezett hozzánk az amerikai John Samuel, valamint a jugoszláviai Kozma Zsolt, így hátrébb húzódhattam. Megmondom őszintén, élvezem az új helyzetet, érdekesebb, színesebb lett ezáltal a játékom. Több feladatot kell megoldanom: átlövők, betörök, irányítok és kevesebbet birkózom mint eddig.

Azzal, hogy nem lógnak a nyakán kettesével a bekkek, több lehetőség adódik számára a gólszerzésre.

- Tény, többször célozhatom meg a kaput, de az egyáltalán nem érdekel, hogy mennyi gólt szerzek. Teljesen mindegy melyikünk talál be, csak nyerjen a csapat.

A szegedi férfi vízilabdát figyelemmel kísérők sem nagyon tudják megmondani, mikor történt a mostanihoz hasonló mértékű változás az együttesnél. Öten - Samuel, Kitradge, Kozma, Varga I. és Fábry - érkeztek, Nitsovits valamint Ridzyk személyében pedig ketten távoztak.

- Úgy látom, az újak beilleszkedése zökkenők nélkül, probléma mentesen zajlik. Itt azért megjegyezném, ez azért nem olyan nagy dolog, a Szegednél mindig is jó közösség alakult ki, remek volt a hangulat. Most is az. Nicsó távozását mind játékosként, mind pedig barátként sajnálom, de az élet nem áll meg, nélküle is erősek leszünk. Csalódott lennék, ha az 5-6. helynél hátrébb végeznénk a pontvadászatban, de erre még gondolni sem merek. Halkan jegyzem csak meg, amennyiben nem pártol el tőlünk a szerencse, talán még a négy közé is bejuthatunk.

A bajnokság mellett egy másik nagy feladat is vár a szegediekre.

- Izgalommal várjuk a LEN-kupa rajtját, jó lenne valami maradandót alkotni. Ifista voltam még, amikor Fodor Rajmundék döntőt játszottak az Estiartéval, Simenccel, Attolicóval, a Calcaterra testvérekkel felálló olasz Pescarával. Felejthetetlen élmény volt, jó lenne egyszer valami hasonlót átélni. Kétszer már megpróbálkoztunk ezzel, de a nyolcaddöntőnél tovább nem sikerült jutni. Talán majd most.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK