FONTOS


 

HVSC: osztályváltás?
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.09.18.
--------------------------------------------------------------------------------

Az elmúlt hét végén kezdődött férfi vízilabda OB I/B tizennégy fős mezőnyéből eltűnt a legutóbbi pontvadászat 5. helyezettje, a HVSC. A vásárhelyiek az előző pontvadászatban jogosulatlanul szerepeltettek egy játékost. Ennek isszák most a levét.

A vásárhelyiek évek óta meghatározó szerepet töltöttek be a másodosztályban, sőt nem egyszer még a legjobbak között is helytálltak. Kasza Attila játékos-edző együttese szeptember 28-án csak az OB II-ben rajtol. Halvány reménysugár ugyan még mutatkozik, de nem fűzhetnek különösebb reményt az OB I/B-s szerepléshez.

De mi is történt valójában? A kérdésre Andó András technikai vezető a következőt válaszolta:

- A jugoszláviai Zentáról az előző idényben leigazoltuk Ajtai Miklóst. Ezzel nem volt gond, abban viszont nagyot hibáztunk, hogy elfelejtettük a Nemzetközi Vízilabda-szövetségtől elkérni a játékengedélyét. Márpedig külföldi pólós esetében ez a teendő. Hibáztunk, tévedtünk... Ajtai közel húsz mérkőzésen szállt vízbe. Amikor kiderült a mulasztás, arra gondoltunk, legrosszabb esetben a szövetség fegyelmi bizottsága levonja majd a pontokat és a tabella utolsó helyére sorolja a HVSC-t. Mivel ebben az esztendőben nem volt kieső, ez nem lett volna akkora tragédia. Sajnos a fegyelmi bizottság erre rátett még egy lapáttal, halmazati büntetésként kizárta az együttest az OB I/B-ből. A döntéshozók méltányolták, hogy őszintén elismertük hibánkat, de azt mondták, a szabályok azért vannak, hogy azokat betartsák, ezért aztán a kizárásunkra szavaztak.

A vásárhelyiek utolsó lehetőségként az elnökség elé vitték az ügyet. A napokban várják az ítéletet. Sok jóra nem számíthatnak, ugyanis a bajnokság 14 csapat részvételével az elmúlt hét végén már elkezdődött. Az előző évadban szerepelt 12 alakulat mellé érkezett a Heraklesz névre elkeresztelt magyar ifjúsági válogatott, valamint a tavaly még az OB II-ben vitézkedett Vakesz Pólósuli Hódmezővásárhely. A Szabó László irányításával készülő gárda a harmadik osztályban a hatodik helyezést szerezte csak meg, de mert az előtte végzettek egyike sem óhajtotta az OB I/B-t, rájuk került a sor. Ők pedig döntöttek. Vállalták a megmérettetést.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK