FONTOS


 

Szombaton 16 órakor: Szeged-BVSC; 17 órakor: Szentes-Vasas
Rangadókkal kezdődik

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.09.27.
--------------------------------------------------------------------------------

A férfi vízilabda OB I hétvégi nyitányán, szombaton 16 órakor a Tabán Trafik Szeged a BVSC-t, míg 17 órakor a Kontavill-Szentesi VK a Vasast fogadja az újszegedi, illetve a ligeti uszodában.

A sorsolás úgy hozta, hogy mindjárt a bajnoki rajton kijutott a jóból a két Csongrád megyei OB I-es férfi vízilabdacsapatnak.

- Ami azt illeti, nincs éppenséggel rossz mérlegünk a vasutasok ellen - magyarázta Horváth Viktor, a Tabán Trafik edzője. - Tavasszal itthon sokáig emlékezetes meccsen 5-4-re nyertünk, de a hónap elején rendezett nemzetközi tornán is a mi 10-7-es sikerünkkel ért véget a találkozó. Természetesen azon leszünk, hogy szombaton is Szegeden maradjon mindkét pont.

A szegedi gárda trénere azért is bízik a jó eredményben, az átlagnál jobb játékban, mert az együttes a felkészülési viadalokon igen eredményesen szerepelt.

- A nyári nagy jövés-menés ellenére nagyjából sikerült mindenki helyét megtalálni a csapatban, de azt sem tagadom, az összeszokottság hiánya azért taktikailag néha kiütközik. Pozíciós játékban mindenképpen erősödtünk, viszont Nitsovits távozásával a kontráink talán nem lesznek annyira veszélyesek. A Gerendás-legénység van annyira erős csapat, hogy ellene egy esetleges döntetlen is kiváló eredménynek számítana hazai medencében.

A szegediek egyébként nem a legjobb előjelekkel készültek a nyitányra, ugyanis sérülés és betegség miatt Varga P., Weszelovszky, valamint a két amerikai, Kitradge és Samuels nem teljesen egészséges. Ennek ellenére már jelezték edzőjüknek: nyugodtan számíthat rájuk.

A Kontavill-Szentesi VK-ra sem vár gyenge ellenfél, sőt! Bár a Vasasból jó ideig hiányozni fog a legutóbbi bajnoki fináléban verekedés miatt eltiltott Varga T., Varga II. Zs., Mátyás, Hesz, azért még mindig nagyon erősek maradtak az angyalföldiek.

- Leigazolták Olaszországból Bindert, Tóth Frankot, Bánhidyt, valamint a Honvédból Gombost - tájékoztatott Kádár József, a Szentes mestere. - Eléggé átalakult a Vasas, emiatt kicsit ismeretlenek is számunkra, nem igazán tudjuk, mire képesek, mint csapat.

A tréner elmondta, a döntetlent már óriási bravúrnak tartaná.

- Némi esélyt látok is a pontszerzésre, elvégre a felkészülési tornákon elég kedvező benyomást tettek rám a srácok. Amennyiben kijön a lépés, hazai környezetben bármelyik vetélytársunkra, még a papíron nálunk erősebbekre is veszélyesek lehetünk. Egyedül Szénászki kiesése okoz gondot: a gólszerzésben is jártas bekkünk hátán kisebb műtétet hajtottak végre.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK