FONTOS


 

Második helyen végzett Egyiptomban a Szentes
Soha rosszabb túrát

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.10.16
--------------------------------------------------------------------------------

A kairói férfi nemzetközi vízilabda-viadalon második helyen végzett a Kontavill-Szentesi VK. A szentesiek négy győzelmet követően csak a döntőben szenvedtek vereséget.

Az egyiptomiak már régóta azon szorgoskodnak, hogy több más sportághoz hasonlóan, a férfi vízilabdában is felzárkózzanak, megközelítsék legalább az európai alsó szintet. A cél érdekében képesek anyagilag áldozni is. A legjobb ottani csapatnak számító sokszoros bajnok Heliopolisz 1990 óta minden esztendőben nemzetközi viadalt rendez Kairóban. Ez ebben az évben sem történt másként.

- Már többször kaptunk meghívást, de különböző okok miatt eddig minden alkalommal kénytelenek voltunk visszautasítani az invitálást - mesélte a hazaérkezést követően Kádár József, a szentesi gárda trénere. - Ezúttal viszont úgy döntött a klubvezetés, hogy repülőre szállunk. Csak az utazás költségeit kellett vállalni, a kint tartózkodást a helyiek állták.

A szentesiek a csoportmeccsek alatt végig remekeltek, mind a három riválisukat kellő magabiztossággal fektették két vállra. Berki Andrásék a következő eredményeket érték el: Szentes-Egyiptomi juniorválogatott 10-5, g.: Szabó N. 3, Szebeni, Szénászki 2-2, Hyc T., Juhász, Biltsik; Szentes-De Ham (holland) 9-5, g.: Szabó N. 3, Kis I. 2, Somogyi, Juhász, Hyc T., Szénászki; Szentes-Stuttgart Cannstatt (német) 9-7, g.: Szebeni 3, Kis I. 2, Somogyi, Dornin, Szabó N., Szénászki; az elődöntőben: Szentes-Heliopolisz (egyiptomi) 10-7, g.: Juhász, Kis I., Szebeni 2-2, Somogyi, Dornin, Szabó N., Szénászki; a döntőben: Medvescsak Zagreb (horvát)-Szentes 9-4, g.: Szebeni 2, Kis I., Berki. A torna végeredménye: 1. Medvescsak, 2. Kontavill-Szentesi VK, 3. Cannstatt, 4. Heliopolisz, 5. Eklo (belga), 6. De Ham, 7. Komárno (szlovák), 8. Egyiptomi juniorválogatott. A viadal legjobb játékosának Kis Istvánt választották.

- Furcsa volt számunkra az egyiptomi konyha, a csapatból mindig volt valaki, aki hasmenéssel bajlódott - folytatta a beszámolót Kádár. - Ennél nagyobb bajunk szerencsére nem volt, végig remekül éreztük magunkat, csodálatos élményekkel gazdagodva tértünk haza.

Az edző beszámolójában kitért arra is, hogy a túrán családi találkozás történt.

- Hazánk egyiptomi nagykövete, rokonom, Kádár László is megtisztelte az eseményt. A szentesi születésű diplomata különösen örült a részvételünknek, ugyanis most fogadhatott először olyan sportolókat, akik szülővárosának színeiben szerepelnek. De nem csak ő, a házigazdák is kitettek magukért. Amellett, hogy körülnéztünk a 15 milliós világvárosban, Kairóban, elvittek bennünket a piramisokhoz, tevegeltünk, lovagoltunk, az utolsó este pedig a Níluson vacsoráztunk hajókázás közben. Felejthetetlen volt.

A tréner szerint, sportszakmailag is megérte elfogadni a tornameghívást.

- Remélem, sokat profitálunk a kinti eredményekből, az ott nyújtott játékunkból. A LEN-kupában induló Cannstatt, a Heliopolisz és a Medvescsak Zagreb ellen kimondottan élvezetes, színvonalas mérkőzést vívtunk. Ránk fért már ez a kis sikerélmény, bízom benne, a bajnokságban hamarosan elhagyjuk a sereghajtó pozíciót és megkezdjük a felzárkózást - zárta úti beszámolóját a szakvezető.

Egyiptomban a szentesi pólósok
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , [origo] 2002.10.07
--------------------------------------------------------------------------------

Tizenharmadszor rendeznek nemzetközi vízilabda tornát az egyiptomi Heliopolisban, a kedden kezdődő mérkőzéssorozaton részt vesz a hazai középmezőnybe tartozó Szentes is.

A magyar együttes a bajnokságban eddig várakozás alatt szerepel, három mérkőzést játszott és mindháromszor kikapott, most belga, német, szlovák, horvát, holland és egyiptomi riválisok ellen igyekszik majd helyt állni.

A legnehezebb ellenfélnek a német SV Canstatt, az európai kupaküzdelmek rendszeres résztvevője igérkezik.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK