FONTOS


 

Pénteken 17.30-kor: Tabán Trafik Szeged-Kontavill-Szentes
Szomszédvárak rangadója

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Imre Péter, Süli Róbert, Délmagyarország 2002.10.31.
--------------------------------------------------------------------------------

A Szeged-Szentes férfi vízilabda találkozónak mindig sajátos hangulata van, s a legtöbbször hatalmas küzdelmet hoz. Az OB I hetedik fordulójában pénteken délután fél hatkor az újszegedi sportuszodában csap össze a két együttes.

Presztízsmeccs a javából. A Szeged-Szentes férfi bajnoki vízilabda-mérkőzés mindig különleges csemegét ígér. Az OB I hetedik fordulójában, pénteken fél hatkor mérkőzik egymással a két gárda.

Az elmúlt három fordulóban nem sok sikerben volt része a Tabán Trafik Szeged csapatának. Az Újpesttől, a Vasastól és a bajnok Honvédtól szenvedett vereséget. Horváth Viktor vezetőedző Moldova György gondolatával indította az esélylatolgatását:

- Az író az egyik művében jegyezte meg: "Aki gödörben áll, az ne ásson tovább, mert még mélyebbre kerülhet!" Sajnos a csapatjátékunk szempontjából mi is gödörbe kerültünk. Bízom benne, hogy sikerül ebből már a megyei rangadón kilábalnunk. A Szentes ellen fegyelmezett játékra lesz szükségünk, az emberelőnyös helyzeteket jó lenne úgy értékesíteni, ahogy a bajnokság elején tettük. A vendégek eddigi eredményeit nem szabad alábecsülnünk, ezért háromesélyesnek tartom a rangadót. Abban reménykedem, hogy a játékosaim átérzik a meccs fontosságát és megtesznek mindent a győzelemért, a drukkereink igényeinek a teljesítéséért.

A Kontavill-Szentesi VK-nak a Tabán Trafik Szeged elleni felkészülését a hét eleji vihar alaposan "átírta", az uszoda sátorponyváját keresztben és hosszában is átszabta. Ezért a szentesi gárda kedden Csongrádon, szerdán pedig Szabadkán edzett. Kádár József, az együttes trénere a megpróbáltatások dacára bizakodó:

- A Szeged-Szentes partik mindig presztízsmeccsek, amelyeknek különleges hangulatuk, varázsuk van, és általában nem számít a táblázaton elfoglalt helyezés, a forma, vagy esetünkben a felkészülés minősége. Remélem, a fiúk már túltették magukat azon, hogy a rossz sorsolás miatt sokáig pontot sem szereztünk a bajnokságban. Lehet, hogy furcsa lesz, amit mondok: azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a vihar jókor jött nekünk, pihentebbek leszünk. A pillanatnyi forma, vagyis az dönt, melyik gárda tud az adott mérkőzésen a kritikus szituációkban jobban összpontosítani. A mezőny kettészakadt, de az 5. helytől lefelé kiegyenlítettek az erőviszonyok, senki, sehol sem mehet biztosra. A pénteki derbi is háromesélyes, bár a hazai pálya a Szeged mellett szól. Szeretnénk meglepetést okozni, nagy szükségünk lenne az újabb pontokra, és bízom a fiúkban, hogy ők is átérzik ennek a fontosságát. Ha felszabadultan, s főleg jól vízilabdázunk - a kiemelkedő együtteseket leszámítva - bármelyik csapatnak méltó ellenfelei tudunk lenni.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK