FONTOS


 

Búcsúzik egy legendás pólós
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Heves megyei Hírlap 2002.10.11
--------------------------------------------------------------------------------

A 2002/2003-as OB I.-es bajnokság 3. fordulójában az első hazai mérkőzésen rangos ellenfelet fogad a ZF Hungária-Egri VK férfi együttese. Szombaton 17 órától a tavalyi bajnokság ezüstérmese, a Vasas vendégeskedik a Bitskey-uszodában.

A mérkőzés abból a szempontból mindenképpen emlékezetes marad, hogy elbúcsúzik a játéktól egy pólóslegenda. Az egri dr. Áncsán András OB I-es csúcstartóként 458 mérkőzésen szerepelt és 713 gólt szerzett. Az ünnepi pillanatok részeként Jászberényi Gábort a felnőttválogatottságáért, Hegedűs Gábort és Szabolcsi Dórát a nyári időszakban lezajlott junior Európa-bajnokságon elért eredményekért köszöntik. A találkozó másik érdekessége lehet, hogy Somossy József edző a másodfokon megváltoztatott ítélet értelmében már elfoglalhatja helyét a kispadon.

- Remélem, kedvező irányban határozza meg a mérkőzés hangulatát egy kiváló pólós búcsúztatása - kezdte a beszélgetést Ladislav Vidumansky. - Remélem, Bandi nem szakad el a sportágától, és a jövőben is támogat bennünket. Ránk fér a segítség, mert a Vasas erős csapat. Hiába vannak eltiltások, így is rendkívül jó erőkből, válogatott szintű játékosokból (Kósz, Madaras, Steinmetz, Tóth F., Binder, Varga D.) állnak. Az elmúlt heti, FTC elleni meccsükön feltérképezhettük őket. Harcos, fegyelmezett játékot várok a csapatomtól, tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Huszonnyolc perc alatt bírni kell a tempót. Legnagyobb gondunk a centerük, Steinmetz Ádám semlegesítésével lehet, főleg úgy, hogy védőjátékosunk, az ausztrál Andrew Gott három meccses eltiltást kapott érthetetlen kiállítása miatt. Terveim szerint Bial, Bálint és Szabolcsi szerepelhet a bekk posztján. Az egész csapatnak másképp kell védekeznie, behúzódva a kapu elé, kinti lövésekre kényszeríteni az ellenfelet. Persze ehhez kellenek majd a jászberényi bravúrok.

- A heti felkészülés során milyen formát árultak el a játékosok?

- Hétfőn kedden Kassán voltunk, ahol tartalmas gyakorlómeccseket játszottunk a hazaiakkal. Szerdán a BVSC vendégei voltunk, így tőlünk erősebb gárdával szemben is felmérhettük tudásunkat. Elsősorban a csapategységet tartom fontosnak, de annak örülnék legjobban, ha mindenki feliratkozna a góllövőlistára. Remélem, hogy Bíró, Ágner és Hegedűs is eredményesebb lesz az eddigieknél, tőlük várok formajavulást. A centereink is kirukkolhatnának néhány akciógóllal. Veréb vállsérüléssel bajlódik, Jászberényire pedig hétfőn vár fogműtét. Az esélyek nem mellettünk szólnak, de elvárom a csapattól, hogy a hazai nyitányon olyan elszántan küzdjön, hogy az eredménytől függetlenül emelt fővel jöjjön ki a medencéből.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK