FONTOS


 

Százmilliós támogatást kaphat a vízilabda
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Index 2002.10.11.
--------------------------------------------------------------------------------

Az ING Magyarország, a Westel és a Hewlett-Packard Magyarország készen áll arra, hogy meghatározó mértékű, az MTI nemhivatalos információi szerint százmilliós nagyságrendű támogatással felsorakozzon a magyar vízilabdasport mögé. Ennek a feltétele, hogy a cégek személyes képviseletet kapjanak az irányításban, méghozzá a legfelső szinten.

Lutter István, a liga elnöke tájékoztatta a jó hírről és a különleges konstrukcióról a távirati irodát, jelezve: a jövő szombati közgyűlés résztvevőinek kell állást foglalniuk a személyi kérdésekben. Amennyiben megválasztják Bordás Györgyöt, az ING Magyarország vezérigazgatóját társelnöknek, Bodnár Zsigmondot, a Westel vezérigazgató-helyettesét és Beck Györgyöt, a HP Magyarország vezérigazgatóját alelnöknek, akkor "szentesül az üzlet".

Maximális az egyetértés eddig

- Mindhárom szerződésben rögzítve van, hogy az érintettek azért kérnek irányítói szerepet, mert személyesen szeretnék nyomon követni a pénzük felhasználásának útját-módját - jegyezte meg a ligaelnök, hozzátéve: - Két évre érvényes támogatásokról van szó, talán mondanom sem kellene, hogy mekkora előrelépést jelentenének a sportág számára.

Lutter István hangsúlyozta, hogy az általa vezetett liga tagjai rendelkeznek a közgyűlési szavazatok mintegy 75 százalékával, s azon a ligaülésen, amelyen tárgyaltak ebben a témában, maximális volt az egyetértés közöttük.

Nem baj, hogy a Westel már eddig is befektetett

Arra a felvetésre, hogy összeegyeztethető-e a mobiltávközlési mamutcég újabb szerepvállalása a sportágban, miközben saját élcsapata van, a szakember válasza ez volt: "Természetesen ezt is megfontoltuk, s számunkra megnyugtató, hogy az alapszabály olyan kontrollálási lehetőséget biztosít a ligának az elnökség felett, ami kizár minden anomáliát."

A sikersportág merőben újszerű, s dirigenseinek reményei szerint hatásos marketingtevékenységét jelzi, hogy hamarosan megalapítják a Vízilabdát Támogatók Társulatát, vagyis a szponzorok szervezetét, amelynek vezetője szintén elnökségi tag lenne.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK