FONTOS


 

Varga Dánielék Bariban, a junior Európa-bajnokságon az elsőségre hajtanak
Juniorként is az aranyéremért


Tavaly ifi Európa-bajnokságot nyertek, most juniort szeretnének. Tavaly sem volt könnyű dolguk, ám most talán még nehezebb a feladatuk. Godova Gábor csapata (a mesteredző munkáját a BVSC másodedzője, a Gerendás György mellett a bajnokikon padon ülő, az olimpiai bajnokot néha helyettesítő Derekas Szilárd segíti) az olaszországi Bariban próbálja ismét a mezőny tudtára adni: ő a legjobb.


Varga Dániel és társai a tavalyi ifi Eb-arany után a juniorok között is a csúcsra törnek
A mieink besorolása nem nevezhető ideálisnak, elvégre a négy közé jutásért rögvest össze kell majd mérniük erejüket a jugoszláv, a spanyol és az orosz riválissal is - a C- és a D-csoport két-két legjobbja képez ugyanis a három csoportmecscset követően egy négyest, amelyből kettő kerülhet csak az elődöntőbe.
"Nem foglalkozunk a többiekkel, jól kell játszanunk és kész" - mondta még az elutazás előtt Godova Gábor, aki nem átallotta megjegyezni: képesnek tartja ifjú tanítványait az aranyéremre. Naná, elvégre két kifejezetten megbízható kapusa van Nagy Viktor és Bajnógel Tamás személyében (mindketten bemutatkoztak már a BVSC-ben a felnőttek között), a korosztály egyik, ha nem a legjobbja tempózik Varga Dániel révén csapatában, de Hosnyánszky Norbert, Szirányi Balázs, Gulyás Ábel, Létay Krisztián, Szabó Nándor, valamint a többiek is, bátran állíthatjuk, kiemelkedő tehetségű pólósok. A Bariban szerepet kapó tizenöt magyar fiatalember egytől egyig az OB I-ben is felcsillantotta már tehetségét.
A mieink egyébiránt a nyitónapon a belgákat intézték el kíméletlenül, ahogy az utánpótlás-koordinátor, az "aranyműves" Kemény Ferenc mondotta: "Egyelőre még színtelen, szagtalan számunkra a torna, majd hétfőn, az oroszok ellen indul csak igazán a csata." És valóban - hiszen vasárnap várhatóan a grúzok sem okoznak majd fejtörést a magyar gárdának.

Férfi Junior Európa-bajnokság, Bari
1. forduló. A-csoport: Görögország-Törökország 15-5. B-csoport: Hollandia- Lengyelország 10-2. C-csoport: Magyarország-Belgium 14-3, Oroszország-Grúzia 19-0. D-csoport: Spanyolország-Franciaország 15-5, Jugoszlávia-Szlovénia 13-3

A keret
Nagy Viktor (BVSC), Bajnógel Tamás (BVSC) - kapusok, Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Gulyás Ábel (BVSC), Létay Krisztián, Varga Dénes (UTE), Varga Dániel (Vasas), Hosnyánszky Norbert, Szirányi Balázs (FTC), Czigány Károly (Cegléd), Hegedűs Gábor (Eger), Szabó Nándor (Szentes), Süveges Máté (Szolnok), Tóth Márton (KSI) - mezőnyjátékosok

CSG, Nemzeti Sport 2002.08.04.

Godova Gábor kerete

Augusztusban Bariban rendezik a férfi junior Európa-bajnokságot, ahol Godova Gábor együttese az esélyesek közé tartozik. Tavaly ugyanez a korosztály megnyerte az ifi-kontinensviadalt, így Olaszországban is a jobbak közé várható. Az Eb-re huszonegyen készülnek Godova Gábor és Derekas Szilárd vezetésével, valamint az utánpótlás-koordinátor, Kemény Ferenc felügyeletével. Az edzők egy németországi, egy görögországi, valamint egy gyulai tornán tesztelhetik a játékosokat, s ezek alapján alakul ki az utazó csapat.

A férfi juniorválogatott kerete: Nagy Viktor (BVSC), Bajnógel Tamás (BVSC), Györke Zsolt (KSI) - kapusok, Szirányi Balázs (FTC), Decker Ádám (BVSC), Szabó Nándor (Szentes), Tóth Márton (KSI), Gór-Nagy Miklós (BVSC), Varga Dániel (Vasas), Hosnyánszky Norbert (FTC), Létay Krisztián (UTE), Hegedűs Gábor (Eger), Süveges Máté (Szolnok), Gulyás Ábel (BVSC), Czigány Károly (Cegléd), Varga Dénes (UTE), Hyc Tamás (Szentes), Somogyi Balázs (Szentes), Hangody László (KSI), Egedi Gábor (Honvéd), Plézer János (Vasas) - mezőnyjátékosok

Nemzeti Sport 2002.06.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
CIKKEK, INTERJÚK
2002.08.12
- Nápolyt látni és javítani
2002.08.11
- Ezüst, de szépen csillog
2002.08.10
- Magyar-jugoszláv mérkőzés a fináléban
2002.08.09
- Kegyetlen pozícióharc
2002.08.08
- Söpört a magyar sirokkó
2002.08.07
- Következnek a spanyolok, jólesne egy kis gyulai
2002.08.06
- Csoportgyőztes magyarok

2002.07.25
- Bemutatkoztak a magyar ifik
2002.07.16
- A juniorok között is veretlenül
2002.07.11
- Erős ellenfelek érkeznek Gyulára
2002.07.09
- Az első tornát megnyerte Godova Gábor együttese
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK