FONTOS


 

Az orosz pólósok következnek a Világligában

Oroszország ellen folytatja Világliga-szereplését ma délután négy órakor a Margitszigeten a vízilabda-válogatott. Ezzel majdnem egy időben zajlik majd a Honvéd-Vasas bajnoki döntő ügyében folytatott fegyelmi vizsgálat megismételt elsőfokú tárgyalása. Kiss Gergelyre mindkét helyszínen feladat várna.

Három nap híján két hónappal a Honvéd-Vasas bajnoki döntőn történt botrány után minden kezdődik elölről: ma ismét összeül a vízilabda-szövetség elsőfokú fegyelmi bizottsága. A testület május 27-én már példátlanul súlyos büntetéseket hozott, de a másodfokú bizottság formai okok miatt hatályon kívül helyezte a döntést. Az elsőfokú bizottság így most ismét nekivág a vizsgálódásnak, de határozatot ma aligha hozhat, mert a fegyelmi tárgyalás kettőkor kezdődik, az egyik fontos tanú, Kiss Gergely viszont négykor az oroszok elleni Világliga-meccsen száll vízbe a Margitszigeten.

A testület ezúttal nem egyetlen nap alatt szeretné tisztázni a történteket, Bérczes Róbert, a bizottság elnöke július 20-ára ígért ítéletet.

A válogatott meg mára újabb gólokat. A magyarok a Világliga félidejében, hat meccs után pontveszteség nélkül vezetik a B csoportot, a legtöbb gólt lőtték a mezőnyben, szám szerint 76-ot, s a góllistán az első tíz között öt hazai kedvenc van, a rangsort az amerikai Azevedóval holtversenyben, 18 góllal a csapatkapitány Benedek Tibor vezeti, Kásás Tamás (15) harmadik, Kiss Gergely (14) a negyedik, Molnár Tamás (10) a nyolcadik.

A következő ellenfél ma és holnap délután négykor az orosz válogatott lesz. A magyaroknak szerencsére nem kellett utazniuk a hét végi forduló után, igaz, a vendégeknek is volt idejük megszokni az új környezetet, hiszen már vasárnap ott ült a sportuszoda lelátóján Alekszandr Kabanov együttese. Az orosz kapitány az amerikaiak ellen egy ismeretlen kapust vetett be, s Fjodorov a meccs legjobbja volt, így ez okoz most a magyaroknak némi fejtörést. Nagy gondot persze eddig semmi sem jelentett a Világliga-mérkőzéseken. Hatból hatot nyert a csapat, s ha az oroszok elleni két hazai összecsapást is hozza a válogatott, a hátralévő négy, az Egyesült Államok elleni találkozó eredményétől függetlenül már a patraszi négyes döntő biztos résztvevője.

A Világliga állása:

A csoport pont
1. Spanyolország 18
2. Olaszország 16
3. Görögország 8
4. Brazília 6

A hétközi párosítás: Görögország-Brazília, Olaszország-Spanyolország.

B csoport pont
1. Magyarország 18
2. Oroszország 12
3. Egyesült Államok 10
4. Horvátország 8

A hétközi párosítás: Magyarország-Oroszország, Horvátország-Egyesült Államok.

Erdei Tamás, Magyar Hírlap 2002.07.16.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK