FONTOS


 

Egy győzelemre a döntőtől a magyar vízilabda-válogatott

Hetedik Világliga-mérkőzését is megnyerte a vízilabda-válogatott, ezúttal az oroszokat verte 10:6-ra, s ma egy újabb győzelemmel már biztosíthatja helyét az augusztusi négyes döntőben.

Vasárnap az orosz vízilabda-válogatott a Margit-szigeti sportuszodában kémlelte következő Világliga-ellenfelét, a magyar csapatot. Alekszandr Kabanov szövetségi kapitány a horvátokétól eltérő taktikával küldte tegnap vízbe játékosait. A horvátok legalább a meccs feléig szorossá tudták tenni a magyarok elleni két összecsapást, az oroszok már az elején kapituláltak. Ami azért volt különösen meglepő, mert a B csoportban hat forduló után pontveszteség nélkül vezető magyarok mögött éppen az oroszoknak van jó esélyük a döntőbe jutásra.
A megnyugtató előny ellenére sem lazított Kemény Dénes, vasárnapi csapatából csak Vindisch került ki, s olimpiai bajnokként a biztos tagságért harcoló Székely kapott helyette lehetőséget. A két héttel korábban, Moszkvában a Világliga-sorozatot két biztos győzelemmel kezdő válogatott itthon is gyorsan tisztázta az erőviszonyokat. Már a 28. másodpercben Makszimov kapujába került a labda. Molnár tetszetős centergólja után Kásás lopott labdát, s a gólkirályjelölt Benedek növelte az előnyt, majd Biros pattintott a felső sarokba.
Négy perc után 3:0 volt az állás, gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Szécsinek az ötödik percben kellett először védenie, utána már ő sem segíthetett: Jerisov büntetőből szépített. Mint utóbb kiderült, ez volt a vendégek egyetlen gólja az első 22 percben. A magyarok ellenben nem spóroltak, amellett hogy remekül védekeztek, időnként szép gólokra is tellett az amúgy megint gondosan beosztott erőből. Benedek még az első negyed vége előtt szerzett újabb gólt (4:1), majd a folytatásban Biros és megint Benedek következett.
A tízperces szünetig már 6:1-re vezettek a magyarok. Talán a nagy különbségnek tudható be, hogy a harmadik játékrészt elvesztette a csapat 3:2-re, ebben a kilenc percben csak két előnygólra futotta Kásás és Kiss Gergely révén (8:4).
Az utolsó negyedet végigfürödték a csapatok, s igazságosan elosztoztak a maradék négy gólon, így alakult ki a 10:6-os végeredmény. A magyar válogatott a hetedik Világliga-mérkőzését is megnyerte, s ha a ma délután négykor kezdődő újabb, oroszok elleni találkozón is győz, a hátralévő négy, Egyesült Államok elleni összecsapás eredményétől függetlenül az augusztus eleji görögországi négyes döntő résztvevője.

Erdei Tamás, Magyar Hírlap 2002.07.17.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK