FONTOS


 

Pólósuli az amerikaiak ellen a Margit-szigeten

Továbbra is pontveszteség nélkül áll az élen csoportjában a magyar vízilabda-válogatott: tegnap a Margit-szigeten az amerikaiakat győzte le 15:8-ra.

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve - mondták a nemzetközi szövetség vezetői tegnap a Margit-szigeten a vízilabda Világliga értékeléseként. Az eredményeket tekintve alighanem a magyarok is oszthatták a vezérkar álláspontját, hiszen addigi nyolc mérkőzéséből valamennyit megnyerte a válogatott, de Kemény Dénes szövetségi kapitány korábban szakmai kifogásokat emelt a sorozat ellen. Egészen pontosan azt mondta, ez játékoskínzás.
A válogatott szakvezetője ennek ellenére már a horvátok elleni, szerdai győzelem után kijelentette, mivel csak felkészülésnek szánja a Világligát, az Egyesült Államok elleni négy - a négyes döntőbe jutás folytán tulajdonképpen okafogyottá vált - összecsapásra sem ad pihenőt kulcsembereinek. Vagy legalábbis nem mindegyiknek. Mert például a szerdán még tizenöt lövést hárító Kovács kapusról kiderült, törött ujjal védte végig a meccset, így tegnap már gipszelt kézzel sétálgatott a medence partján. Kimaradt a csapatból Kásás is - aligha a teljesítménye miatt.
A többiek a vártnál is könnyebben boldogultak nélküle. Pedig tartottak egy kicsit a találkozótól, mert amióta a világhírű Ratko Rudic irányítja az amerikai válogatottat, még nem játszott a magyarokkal, és a vendégek esélyesek a második továbbjutó helyre a B csoportban. S noha utólag Kemény Dénes udvariaskodott egy kicsit, s azt mondta, nagyon tehetséges az amerikai együttes, igencsak egyoldalú volt a mérkőzés. Csak a 13. percben dobták első góljukat az amerikaiak a parádézó Szécsinek, és addigra már hatot lőttek a magyarok. Bailey gólja után kicsit kedvet és a magyarok jóvoltából nagyobb teret kaptak a vendégek, így félidőben "csak" 8:4 volt az állás. Aztán folytatódott a pólósuli, s 15:8-ra nyert a válogatott úgy, hogy a hajrában már alighanem jobban érdekelte a fiúkat a szombati pihenő, mint a végeredmény. Pedig az sem elhanyagolható, hiszen legyen bármilyen is az ellenfél, kilenc mérkőzésből kilenc győzelem tekintélyes mérleg.

Erdei Tamás, Magyar Hírlap 2002.07.20.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK