FONTOS


 

Kiss Csabáék veretlenül vezetik a spanyol bajnokságot
Sabadelli jelszó: most vagy soha

Ilyet sem láttak még Sabadellben: az esztendő végén a Barcelona melletti kisváros együttese vezeti a spanyol bajnokság tabelláját. Igaz, nem pontelőnnyel, ámbátor már maga az csodaszámba megy, hogy veretlen a gárda, hiszen egy héttel karácsony előtt a jelen pillanatban legerősebbnek számító CN Barcelona otthonában vizitált.

"Szinte végig mi álltunk jobban, olykor három góllal is, mégsem lehetünk elégedetlenek, hiszen a Barca egyszer, a végén, tíz-kilencnél átvette a vezetést, és mi nyolc másodperccel a befejezés előtt egyenlítettünk" - idézte fel a hőstettet a második éve Sabadellben légióskodó Kiss Csaba. Kis csapatának sikerét abban látja balkezesünk, hogy Daniel Ballart mellé - aki a fukuokai világbajnokságon az aranyérmes hispán gárda egyik legjobbja volt - leigazolták a korosodó, ám még mindig remekül "használható" bekket, Gustavo Marcost. "Vele azért eléggé megerősödött a védelem, Nyikolaj (az orosz kapus, Makszimov - a szerk.) is a régi szép időkre emlékeztet a kapuban, és a második idényben én is sokkal jobban beilleszkedtem. Valahogy elkaptuk a ritmust, és az az érzésünk, ebben az évben valami nagyot lehetne dobni, hiszen mi erősödtünk, míg a Barcelona kivételével a többiek gyengültek."

Hogy mennyit, az másfél hét múlva kiderül, amikor is a Sabadell kutyakemény menetelésbe kezd: a spanyol elithez sorolt triumvirátus tagjaival találkozik három egymást követő fordulóban, azaz a Catalunyával, a Barcelonetával és a Real Madriddal (és csak a középső körben játszik otthon).

Amennyiben a múlt nélküli kiscsapat - a bajnoki címnek még csak közelében sem járt, a kupában is csupán egyszer, 1997-ben tett ki magáért, amikor is elnyerte a trófeát - meg tudná őrizni veretlenségét, az több volna, mint fegyvertény. Vagy ahogy Kiss fogalmazott: "Ha most nem érünk el valamit, akkor soha."

Spanyol bajnokság

Állás 7 forduló után: 1. Sabadell 19 pont (86-49), 2. CN Barcelona 19 (79-55), 3. Catalunya 18, 4. Real Madrid 15, 5. Mataró 15

CSG, Nemzeti Sport 2002.01.02.

A Mladosté a Horvát Kupa
Csoda Zágrábban

Megrendült a Jug Dubrovnik hatalma Horvátországban: az utóbbi esztendőkben ny?glődő Mladost óriási meglepetésre elhódította a Horvát Kupát. Pedig az uszodagondokkal küzdő déliek - a buszpályaudvarral egybeépült hajlékukat épp renoválják - az első, dubrovniki meccsen a két gólt lövő és kilenc kiállítást szállító Mile Smodlaka vezérletével magabiztosan győztek, és a zágrábiak esélyeit tovább rontotta, hogy edzőjük, Bruno Silic piros lapot kapott.

Csakhogy a visszavágón szinte minden a Mladost kezére játszott: legelőbb is a dubrovnikiak kapusa, az egészen siralmas teljesítményt nyújtó Goran Volarevic. Ugyanakkor a hazaiak hálóőre, Dalibor Percinicic remekelt, akárcsak csapattársa, a három gólt szerző Renato Vrbicic. Az sem jött rosszul a Mladostnak, hogy az első számú bekk, Dani Pecotic hamar kipontozódott, míg az amerikai légiós, Donovan Bailey tragikusan védekezett: az új szerzeményt egyre élesebb kritikákkal illeti a sajtó, miután a Mladost öt gólt is szerzett centerből...

Horvát Kupa

Döntő, 1. mérkőzés: Jug Dubrovnik-Mladost Zagreb 11-8 (2-3, 4-2, 3-1, 2-2). 2. mérkőzés: Mladost-Jug 12-8 (3-3, 4-1, 4-3, 1-1). A Mladost 20-19-es összesítéssel nyerte meg a kupát.

HL, Nemzeti Sport 2002.01.02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK