FONTOS


 

Csapó és Dala fehérvári fészekrakása
Három kulcsembert veszít el az Újpest

"Még a végén kiderül, hogy értesz hozzá..." - viccelődött évszázados jó barátjával, Csapó Gáborral Faragó Tamás a Komjádi partján alig egy hónapja, miután az alapszakasz utolsó előtti fordulójában az UTE pólósai relatíve jól helytálltak a Vasas-Plaket elleni mérkőzésen. Nos, a lilákat vezető Csapó doktor helyzete valamelyest nehezedik a felsőházi rájátszás során, minthogy az újpestiektől három kulcsember is távozik, akinek rutinja eddig rengeteget jelentett: a kapus Nemes Gábor, a center Bene András, valamint az egyik legjobb befejezőjük, Bíró Attila - valamennyien a most rajtoló olasz másodosztály együtteseit erősítik a továbbiakban.

"Épp azért fogalmaztam úgy az indulásnál, hogy ez egy átmeneti év, amelyben a hatodik-nyolcadik helyet tűzzük ki célként magunk elé, mert tudtam, hogy ez a három ember elmegy az alapszakaszt követően - jelentette ki Csapó Gábor. - Ez egyébként azt jelenti, hogy a korátlagunk elég szépen visszaesik, szerintem ha én beszállnék, az sem vinné feljebb hat-hét tizedponttal... A második centerünk például az a Kotszidisz lesz, aki fantasztikusan ügyes, de alig több tizenöt évesnél. Persze nem adjuk fel, hiszen Kovács Robiról, Suti Gáborról és Dávid Zoliról is kiderül, hogy lassan nem csupán nálunk számítanak meghatározó embereknek, mint ahogy említhetném még a szintén hihetetlenül tehetséges Létay Krisztiánt is. Azaz igenis van remény arra, hogy jövőre két-három friss igazolással a bronzéremért simán versenyben legyünk."

Ehhez gyaníthatóan meglesz a háttér, annak ellenére, hogy a klub éléről a vívók szövetségi kapitányi székébe távozott a pólósokért sokat tevő elnök, Szabó Bence. "Bencének személy szerint is hálával tartozom, hiszen az ország egyik legpatinásabb szakosztályát mentette meg a nyár folyamán. Érdekes, hogy egy vívó ennyire szívén viseli egy vízilabdacsapat sorsát - mindenesetre tény, neki is köszönhetjük, hogy Veres Tibor, Szenczi Szabó János és Kapolyi László jelenleg ott áll mögöttünk."

Csapó egyébiránt - szokása szerint - több szálon futtatja elfoglaltságait, a Faragó Tamással közösen üzemeltetett pólóiskola és a Dudi-suli mellett belevágott egy romantikus vállalkozásba is: épp most fekteti le a székesfehérvári vízilabda igazi alapjait. "Valamikor az ősz folyamán megérkezett egy túlfűtött úr a városból, hogy már egy ideje próbálkoznak a vízilabdával, de nem az igazi, rendre húsz gólokkal kapnak ki az utánpótlás-bajnokságban. Rábeszélt arra, hogy nézzem meg a gyerekeket, úgyhogy lementem egyszer, kétszer, majd még többször, azóta már bejegyezték az egyesületet, épp most szerdán tárgyaltam Széles Gáborral, hogy esetleg valamiféle támogatást is kapjon a klub. Továbbá rávettem Dala Tomit, kapcsolódjon be, hatszor-nyolcszor le is ment helyettem edzést tartani, a végén kedvet kapott hozzá. Úgyhogy van már hatvan-nyolcvan srác, akikhez - hangsúlyozom: teljesen ingyen - még néhányszor ellátogatunk, s közben igyekszünk egy ottani edzőt is felkészíteni a hosszú távú munkára. Végtére is éppen ideje, hogy a nyugat-magyarországi nagyvárosok gyönyörű uszodáiban is elkezdjenek komolyan vízilabdázni."

CSG, Nemzeti Sport 2002.01.04.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK