FONTOS


 

Az amerikai John Samuelsre várva
Szegeden a labda nélküli felkészülés a módi

A szegedi vízilabda visszatért a bölcsőhöz, az 1930-ban felavatott helyi fellegvárba, a SZUE-ba. A városképi jelentőség? létesítményben a két világháború között Szaniszló Béla volt a sztár, 1953-ban Mayer Mihály, míg a '70-es évek elején a szintén olimpiai bajnok Csapó Gábor b?völte el alakításaival a szurkolókat.

A Tabán Trafik Szeged OB I-es legénysége az elmúlt hónapokban nem jószántából játszotta bajnoki mérkőzéseit a patinás falak között. Az új-szegedi sportuszoda felújítása miatt Nitsovitsék közel fél éve gyakorolnak a nyitott létesítményben.

"Noha mostoha körülményeink a múlt század hetvenes éveit idézik, csapatom őszi teljesítményével nagyjából elégedett vagyok -- szögezte le Horváth Viktor, a hatodik helyen telelő együttes edzője. -- Molnár Péter, Ridzyk Zoltán és Zsarkó István jövetelével, továbbá Nitsovits Tamás visszatérésével erősödtünk ugyan, ám az értékeléskor figyelembe vettem sanyarú helyzetünket. A kemény novemberi-decemberi fagyok alaposan megritkították sorainkat, ráadásul ellenfél hiányában ritkán tudtunk kétkapuzni. Játékosaink túlnyomó többsége mindent megtett a sikeres szereplés érdekében. Akik pedig nem, azoktól rövidesen megválunk."

A trafikosok tíznapos pihenő után, január 2-án láttak ismét munkához. Délelőttönként a Gellért Szabadidő Központban futnak és súlyzóznak a keret tagjai, esténként pedig a SZUE területén található "Gombában" úszkálnak. A létesítményről csupán annyit: 25 méteres medencéjét mennyezeti érő üvegablak szegélyezi, minek következtében a labda a nem kívánatos tárgyak közé soroltatik...

A Horvát-legénység a jövő hét végén a Szabadkán vívott edzőmérkőzéseken találkozik ismét labdával, majd az újjávarázsolt sportuszodába történt visszatérést követően visszazökken minden a régi kerékvágásba.

"Még szerencse, hogy a felsőházi rájátszás első három mérkőzését a BVSC-vel, a Vasassal és a Dominóval idegenben vívjuk, míg az OSC és a Szentes elleni ki-ki összecsapásokra február első felében otthonunkban kerül sor -- örömködött Horváth Viktor. -- Ezért, no meg az UTE ismert meggyengülése miatt, megcélozzuk az ötödik helyet. Még akkor is, ha erősítési tervünk egyelőre kútba esett. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az Egyesült Államok válogatottjának egyik menőjével, John Samuelsszel. A hírek szerint az amerikai pólós vállizomszakadást szenvedett, megm?tötték, ezért csupán a nyáron érkezik majd a Tisza partjára.

***

Február 17. -- a következő Honvéd--Vasas

A Magyar Vízilabda-szövetségben elkészítették az egy hét múlva kezdődő férfibajnokság folytatásának, azaz az A-csoportjának menetrendjét. Ezek szerint a legnagyobb érdeklődéssel számon tartott összecsapásokat, a Honvéd--Vasas találkozókat február 17-én és április 21-én rendezik.

Férfibajnokság, az A-csoport menetrendje

1. forduló. Január 12: Honvéd--Szentes, BVSC--Szeged, Vasas--OSC. Január 13: FTC--UTE. 2. forduló. Január 19: OSC--Honvéd, Szeged--Vasas, UTE--BVSC, Szentes--FTC. 3. forduló. Január 26: OSC--Szentes, Honvéd--Szeged, Vasas--UTE. Január 27: BVSC--FTC. 4. forduló. Február 2: FTC--Vasas, Szentes--BVSC, UTE--Honvéd, Szeged--OSC. 5. forduló. Február 9: OSC--UTE, Honvéd--FTC, Vasas--BVSC, Szeged--Szentes. 6. forduló. Február 10: UTE--Szeged, FTC--OSC, Szentes--Vasas, BVSC--Honvéd. 7. forduló. Február 16: UTE--Szentes, Szeged--FTC, OSC--BVSC. Február 17: Honvéd--Vasas.

A visszavágók időpontjai, ellenkező pályaválasztási joggal: március 23. (8. forduló), április 3. (9), április 5. (10), április 7. (11), április 13. (12), április 19. (13), április 21. (14)

Nemzeti Sport 2002.01.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK