FONTOS


 

Még nem tiltották be a Komjádit és a Kőért
Öltözők és fegyelmik

Azt ugyan nem állítanánk, hogy Jókainál lebilincselőbb olvasmány a vízilabda-szövetség sportfegyelmi bizottságának szerdai határozata, ugyanakkor akadnak benne remek fordulatok a játékvezetők kifogásolt öltözködési viszonyaival kapcsolatban ("az átöltözés lehetősége biztosításra került, mert, mint az a televízió képernyőjéről is megállapítható volt, hogy a játékvezetők nem utcai ruhában vezették le a mérkőzést") és jó néhány tanulság is. A Bérczes Róbert vezette testület az ügyben járt el, hogy a versenybíróság megbírságolta az UTE-Taxi2000, továbbá a Domino-BHSE gárdáját, miután két tévés mérkőzésen is rendezési hiányosságokat tapasztalt, a két klub viszont fellebbezett az ítélet ellen.

Ennek helyt adott a testület, minthogy megállapította: ugyan tény, hogy sem a Kőér utcában, sem a Komjádiban nincs tartalék időmérő berendezés - ami tévés meccsen, továbbá a rájátszás találkozóin a versenykiírásban kikötött követelmény -, ám erről nem a két klub tehet. A szakosztályok a létesítményeket csupán bérlik a Sportfólió Kht.-tól, amely ugyan szerződésben vállalta a rekvizítumok szállítását, amiről végül nem gondoskodott (hírlik, elromlott a szerkentyű). A fegyelmi bizottság ugyanakkor megállapította, hogy ha az órák frontján nem lesz változás, a két uszodában "nem rendezhetnek mérkőzéseket a rájátszásban".

Bérczes mindemellett elárulta: megkapta a Szuperkupán történtek ürügyén született feljelentést is, és jogászokkal konzultál arról, illetékesnek tekintheti-e magát a bizottság egy szövetségi rendezvény kapcsán.

Nemzeti Sport 2002.01.10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK