FONTOS


 

Felsőházban az orvosegyetemisták
Bravúrban bízva

Ürögi passzolt Bleszityhez, aki Kósz hóna alatt a kapuba vágta a labdát... Ez az a jelenet, amely biztosan nem fog lejátszódni szombaton, amikor a bajnokság második körének első fordulójában az OSC a Vasashoz látogat. Az első szakaszban a hetedik helyet megszerző orvosegyetemista csapat ugyanis nélkülözni lesz kénytelen néhány kulcsjátékosát a Steinmetzék elleni nyitányon.

"Fogalmam sincs, kiket küldhetek majd medencébe a Komjádiban - kezdte mondandóját Horváth János, az OSC-British Knights edzője. - Békési ugyanis a közelmúltban szalagszakadással kombinált bokatörést szenvedett, így ő semmiképpen nem játszik, csakúgy, mint a betegséggel, illetve sérüléssel küszködő Bleszity, Hábetler és a csapatkapitány, Ürögi. Cseppet sem vagyunk tehát irigylésre méltó helyzetben, ráadásul a játékosok nagyobbik része egyetemre jár, és most ugye éppen vizsgaidőszak van. Ez pedig az edzéseken érezteti hatását. Még szerencse, hogy tőlünk - pontosan az iskola miatt - senki nem ment el az olasz második ligába pólózni, ebben az esetben ugyanis a kezdő kijelölése még problémásabb lenne."

A megszerzett hetedik hely az előző évek eredményeit figyelembe véve remek teljesítmény Berezvaiéktól, ám a szakvezető mégsem teljesen elégedett.

"Ha önmagában nézem a helyezést, akkor nem mondhatok mást, mint hogy le a kalappal a társaság előtt. A kötelező kétpontos mérkőzéseken túl ugyanis egy-két olyan eredményt is elértünk, amire a szakma is felfigyelt. Gondolok itt rögtön az első fordulóban a Szentes elleni magabiztos győzelmünkre, valamint az egri diadalra. Az igazán nagy bravúr azonban a kezekben maradt. Közel álltunk hozzá, amikor a BVSC-vel játszottunk, de végül nem sikerült. Szóval, ha a bajnokság végére megőriznénk a hetedik helyet, és elkapnánk legalább az egyik nagyot, akkor elmondhatnánk: mindent kihozott magából a gárda."

Lipcsei Árpád, Nemzeti Sport 2002.01.11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK