FONTOS


 

Konferencia a tatai edzőtáborban
Száztíz edző a pólóért

Jó ebédhez szól a nóta helyett maximum jó uzsonnához szólhatott a muzsika az elmúlt hét végén a pólósoknál - szombat déli tizenkettőkor húsleves, bécsi szelet helyett nyakleves és M-zóna várt a fiúkra. A szokatlan bajnoki időpont oka a közös tanácskozás volt, amelyet a tatai edzőtáborban tartottak a felek, edzők, kapitányok, bírók, ellenőrök, szövetségi vezetők.

"Sok minden terítékre került azon a tanácskozáson, amelyet kivételesen egy igen hosszú és velős elnöki beszéd vezetett be. Martin György egyértelműen adta tudtára a jelenlévőknek, hogy milyen igényeket támaszt a vezetés feléjük, majd kulturáltan megvitatták azokat a sportágban dolgozók. A vezetés igénye az volt, hogy legyen kibővítve az egyébként csak edzői konferenciának hívott összejövetel, így mindenki ott volt, aki bármit is tesz, tehet a vízilabdáért"- tudtuk meg Babarczi Rolandtól, a tatai kirándulás atyjától, aki elmondta továbbá: minden csúcsot megdöntött a mostani rendezvény, hiszen száztíz edző képviselte a sportágat.

"A bírók és az ellenőrök külön-külön megtartották a maguk kis konferenciáját, a közös fórumon pedig mindenki elmondhatta, mi nyomja a szívét. A tanácskozás gerincét véleményem szerint az utánpótlás kérdése szolgáltatta, teljes az egyetértés abban, hogy az ifjak nevelése, számukra a minél jobb környezet kialakítása az egyik legfontosabb feladat."

A leginkább szem előtt lévők - vita nélkül - a legmagasabb osztályban tusakodó had, a legjobbak: a Honvéd, a Vasas, a BVSC, a Ferencváros, és ezen csapatok hamarosan egymással vívnak élet-halál derbiket, amelyeken garantált az "ezerfokos"hangulat.Naná, hogy ez is szóba került. "A magatartási formulákról is ejtettünk szót, vonatkozik ez játékosra, edzőre, bíróra, zsűritagra egyaránt. Az eszemecsere békés mederben zajlott"-tette hozzá Babarczi, aki egyetértett abban, hogy a megbeszélés hasznosságára csak a gyakorlat adhatja meg a választ.

Az első "áldozatok"

A jelek szerint a hét végi tanácskozási hullám nem csak szóbeszéd, elfecsérelt idő volt. A vasárnapi Ferencváros-UTE rangadó két bírája (Báthori György és Szentgyörgyi Ferenc) ugyanis a hírek szerint "vétett"a tatai, szóban rögzített törvények ellen. Az ellenőri jelentés szerint ugyan jól vezette a duó a találkozót, ám a "minél kevesebb kontrafaultot"fejezetű kérés be nem tartása miatt két hét pihenőre kényszerül.

AZ, Nemzeti Sport 2002.01.16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK