FONTOS


 

Olasz férfibajnokság - elszállt a Florentia
Hihetetlen fordulat Savonában

Nem sokáig időzött a táblázat tetején a Recco: Benedek Tiborék nem kis megdöbbenést keltve két pontot hagytak Savonában, ezt a Posillipo köszönte szépen, és a nápolyi derbit megnyerve megint az élre állt.

Némi konspirációs felhanggal megemlíthetnők, hogy aki belepillantott a két csapat magyarjai által váltott SMS-ekbe, annak nem meglepő az eredmény, de ez pusztán játék a szavakkal: mint Varga Zsolt szavaiból kiderül, a találkozó kőkemény ütközetet hozott. "Tibi küldött egy üzenetet, hogy a mérkőzés után itt maradnának nálunk vacsorázni, mire én visszaírtam, hogy rendben, ám csak akkor, ha jó az iksz - mesélte a savonaiak ásza. - Aztán a vége tényleg iksz lett, de persze messze nem emiatt. Végig óriási csata folyt a vízben, hiszen e két csapat között ősi ellentét feszül, azaz nem lehet egy pillanatig sem feladni. Ettől függetlenül a harmadik negyed után már-már lemondtunk a mérkőzésről, hiszen hét-hatos vezetésünk után elég hülye gólokkal elment a Recco tíz-hétre. Aztán az utolsó negyed elején Märcz Tomi lőtt Tiborról egy gólt második centerként, majd Simenc bevágott egy fórt, aztán egy negyvennel a vége előtt Angelini távolról egyenlített. Természetesen kaptak egy emberelőnyt, időt kértek, felálltak, sok jóval nem kecsegtetett, ezen a szélen Ikodinovics, a másikon Tibor, hátul Vujaszinovics és Angelini - mondtam is magamban, kicsit megjáratják, a végén pedig az egyik beteszi. Szerencsére Ikodinovics két-három passz után ellőtte fölé, mi pedig örülhettünk: a csapatunk abszolút nem a Recco kalibere, boldogok lehetünk az iksszel."

Olimpiai bajnokunk amúgy kifejezetten élvezte a játékot, hiszen végre ismét a posztján, centerben szerepelhetett, nem pedig kint, a szélen ("végül is varga maradjon a kaptafánál" - szellemeskedett Varga), és két góllal lódította meg a csapat szekerét.

A nápolyi rangadót, mint az utóbbi időben mindig, a Posillipo nyerte meg: Kásás Tamás vezérletével, apróbb megingásoktól eltekintve a bajnok hozta a kötelezőt. Habár amikor 7-3-nál De Crescenzo mester lehozta a kezdőcsapatot, a beküldöttek pedig - négyest is rontva - felhozták 7-6-ra az ellenfelet, némi idegeskedés lett úrrá a címvédő tagjain. Három ziccert is kihagytak, a vetélytárs vérszemet kapott, így relatíve feszült végjátékban győzött a Posillipo. Annak egyébként tán az összes pólóbarát örült, hogy Carlo Silipo két remek góllal jelezte, tényleg túltette magát személyes tragédiáin - miképp azt is illik megemlíteni, hogy a Canottieriből Binder Szabolcs nem akármilyen bombákat küldözgetett a léc alá.

Kiszállt viszont az elsőségért folyó versenyből a Florentia: az évet katasztrofálisan indító együttes ezúttal Bresciában szenvedett vereséget. "Három meccsből egy pont, azt is egy tizenhárom másodperccel a vége előtt szerzett góllal sikerült megfognunk szombaton - kesergett Fodor Rajmund, akit Athénben értünk utol, a gyúrópadon fekve. - Fogalmam sincs, mitől megy ennyire rosszul: ketten-hárman úgy-ahogy hozzuk magunkat, a többieknek viszont semmi sem sikerül." A szélső harmadik góljával amúgy még az utolsó negyedben is vezetett a firenzei egylet 9-8-ra, ám ettől kezdve mozdítása sem volt: minthogy az ifjú kapuszseni, Tempesti az idényben nem először hozott szégyent a piros sapkára, a délszlávokra építő bresciaiak simán értek révbe. "Voltaképpen teljesen mindegy, hanyadik vagy, ha nem az első helyen végzel" - értékelte helyzetüket Fodor, akitől inkább nem kérdeztük meg, hogy mi várható ezek után a Vouliagmeni elleni KEK-negyeddöntő első összecsapásán...

Olasz bajnokság

Második szakasz, 8. forduló. E-csoport: Canottieri Napoli (Binder 2)-Posillipo Napoli (Kásás 3, Steinmetz B.) 7-9, Savona (Märcz 2, Varga Zs. 2)-Recco (Benedek 2) 10-10, Brescia-Florentia (Fodor 3) 11-9. A Pescara-Ortigia mérkőzést a rossz látási viszonyok miatt - a nagy hidegben erősen párolgott a nyitott medence vize - a 2. percben lefújták a játékvezetők. Az élcsoport: 1. Posillipo 21, Recco 19, 3. Florentia 14, 4. Brescia 11. F-csoport: Bogliasco (Torday 4, Petőváry 3)-Camogli 14-13, Palermo-Messina (Szebeni) 8-5, Chiavari-Bologna (Monostori 1, Tromler 1, Tóth F.) 10-9, Roma-Anzio 8-8

CSG, Nemzeti Sport 2002.01.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK