FONTOS


 

A Szentes kapusa Kemény Dénes noteszébe "igyekezne"
A nagyok ellen jól megy Horváthnak

- Túl nagy fieszta nem volt a BVSC elleni meccset követően sem. A srácokkal átbeszéltük a zuhany alatt a történteket, és aztán mindenki igyekezett haza, hogy családi körben ünnepeljen. Egyébként is, már a Szeged elleni meccsre kellet készülnünk -jött a válasz Horváth Tamástól, a Kontavill-Szentesi VK kapuvédőjétől (aki odahaza, a rangadókon kifejezetten jó teljesítményt nyújtott eddig) arra a kérdésre, vajon milyen utóélete volt a szerdai parádés, 6-4-es győzelmüknek.

- Mi ennek a rapszodikus teljesítménynek oka: képesek az Eger ellen otthon veszíteni, az OSC ellen győztes meccset kiengedni a kézből, de ugyanakkor a Honvédot, az Újpestet és a BVSC-t is két vállra tudják fektetni. Hogy van ez?

- Ebben a csapatban nincsenek kiemelkedő egyéniségek és válogatott pólósok. Nálunk a csapategység a meghatározó, így annak a pillanatnyi állapota döntően befolyásolja az eredményességünket.

- Ha már szóba hozta a válogatottságot, nincs ezzel kapcsolatban hiányérzete?

- Ez olyan kérdés, amiben nem a sportoló, hanem a mindenkori szövetségi kapitány dönt. Mindenesetre én mindent megteszek érte, hogy bekerülhessek Kemény Dénes noteszébe ...

- Mennyire motiválja, ha a szemközti oldalon egy olimpiai bajnok portás védi a kaput, mint tette most Szécsi Zoltán?

- Engem sokkal inkább feltüzelnek a válogatot mezőnyjátékosok, akikkel közvetlenül érintkezem a meccs során. Sokkalta nagyobb boldogság az ő szemüket kivédeni, őket idegesíteni.

- Túl azon, hogy szeretne válogatott lenni, milyen tervei vannak még?

- Ami a közeljövőt illeti, szeretném, ha minél jobban szerepelnénk a bajnokságban. Távlatokban pedig minden vágyam, hogy nemzetközi kupákban is bizonyíthassak.

- A Szentes sapkáját viselve?

- Az lenne a legszebb, de ha nem változik a helyzet, akkor lehet hogy egy másik csapatéban...

Siessen, aki jegyet akar a BL-re!

Minden bizonnyal ismét igazi kupahangulat lesz majd vasárnap délelőtt a Kőér utcai uszodában. A Domino-BHSE a Bajnokok Ligája Piros csoportjának második fordulójában ismét egy sztárcsapatot, az oroszok reprezentatív alakulatát, a Dinamo Moszkvát látja vendégül. Aki a helyszínen akarja végigizgulni az összecsapást, annak sietnie kell, hiszen ha nem is úgy, mint a Posillipo ellen, de gyorsan fogynak a jegyek a derbire. Az 1500 forintos tiketteket 10-20 óráig két helyszínen, a Kőér utcai uszodában és az egyesület címén, a Dózsa György út 53. alatt lehet megvásárolni.

CSG, Nemzeti Sport 2002.02.01.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK