FONTOS


 

Férfi KEK, negyeddöntő, visszavágó - egy ötgólos hóhér
Madaras: jól lőtt, jól járt

Élvezhetőnek cseppet sem mondható tizenöt órát üldögéltek egy busz fedélzetén a Vasas-Plaket tagjai: igaz, a hazafelé út legalább jó hangulatban telt, hiszen a mieink sikerrel teljesítették a kötelező feladatot, azaz kint is megverték a Cannstatt csapatát. Bár az összesítésbéli három gólos diferencia nem tükröz túl nagy fölényt, a mindkét mérkőzést látók a megmondhatói: egyetlen pillanatra sem érezte senki úgy a piros-kék táborban, hogy itt gondja lehet Somossy József együttesének. (Mellesleg megjegyeznénk, hogy a háromfás különbség rekord a KEK-ben, hiszen a Vuliagmeni és a Hercegnovi két - utóbbi hosszabbítás után -, míg a Mladost egyetlen góllal bizonyult jobbnak vetélytársánál a két meccs alapján.)

Tekintettel arra, hogy nemzetközi színtéren manapság elég ritka a kimagaslóan gólképes játékos, mindenképpen szemet szúr Madaras Norbert teljesítménye: a balkezes pólós egy ötössel vette ki a részét a 11-10-es sikerből, mely tettet a sportág internetes honlapja, a World Waterpolo "Madaras kills Cannstatt", azaz "Madaras kivégezte a Cannstattot" címmel tálalt látogatóinak.

"Azért ebben volt két négyméteres is - szerénykedett a »hóhér«, akinek végre kijött a lépés azok után, hogy az elmúlt hetekben némiképp hektikus játékot nyújtott. - Való igaz, akadt néhány meccs, amin össze-vissza lövöldöztem. Most végre sikerült jól megjátszanunk a fórokat, így kettőt én fejezhettem be egészen simán. Azt hiszem, a koncentráción múlik az egész: ha odafigyelünk, akkor könnyedén nyerhetjük az ilyen mérkőzéseket. Például vasárnap ugyan nagy szórást rendeztek a meccs végén a bírók, ennek ellenére több hátrányt is kivédekezhettünk volna."

Három hét múlva a görög Vuliagmeni következik - az a gárda, amelyik a címvédő Florentiát búcsúztatta. Azt a gárdát, amelyikben Madaras szerepelt volna, ha a spanyol center, Gómez szerződtetése miatt nem adják kölcsön a Vasasnak. "Amikor meghallottam, hogy kiestek, rögtön arra gondoltam, hogy így jobban jártam. De egyébként is, remekül érzem magam, sosem gondolkoztam azon, hogy mennyiben lehetne más, ha maradhatok Firenzében."

Balkezesünk egyébiránt úgy véli, "százszor jobban jártak", hogy a hellénekkel kerültek össze, mert bár az olaszok hullámvölgyben vannak, "egy ilyen jó csapat előbb-utóbb magához tért volna." Persze, az athéni egylet ellen esedékes elődöntőt sem veszik könnyedén: "muszáj megfogni az első meccset itthon, nem engedhetünk ki úgy, mint múltkor a németek ellen, és akkor bejuthatunk a döntőbe."

CSG, Nemzeti Sport 2002.02.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK