FONTOS


 

A BVSC egy csapásra a Vasassal és a Honvéddal is megmérkőzik
Dupla élvezet

Panaszra semmi ok. A pólóbarátok a hét végén igazán nem szólhatnak egy szót sem, kiélhetik sportág iránti lankadatlan szenvedélyüket, felülhetnek a lelátókra, és két nap leforgása alatt sebtiben megtekinthetik az összes itthon játszó klasszist. A nyári Világliga-sorozat, a Világkupa, no meg a nemzetközi kupameccsek (amelyben hál' Istennek a Honvéd, a Vasas és a BVSC révén még érdekeltek vagyunk) s?r? programja miatt a hazai medencékben nincs lazsálás, az urak kétszer szólíttatnak a medencékbe. A dupla forduló ráadásul nem mindennapi csemegéket ígér!

Itt van mindjárt a szombati Vasas-BVSC, a Honvéd-Fradi, vagy a másnapi BVSC-Honvéd ütközet. "Nagyon sportszer? az angyalföldiek részéről, hogy az eredetileg kiírt este fél 8-as kezdés ellenére, televíziós összefoglalókat is figyelembe véve végül ötkor rendezik az összecsapást" - magyarázta Gerendás György, a vasutasok trénere, akinek tanítványai így árnyalatnyival könnyebb helyzetbe kerültek: nem 14 és fél, hanem 17 óra alatt mérik össze erejüket a két elitgárdával, ennyi idejük marad a regenerálódásra...

Amennyiben feltételezzük, hogy a Domino vagy a Vasas zár az alapszakasz élén (a tippmixen oddszot sem írnak ki erre...), s hogy a Len-kupában a Real Madridot kiverő zuglóiak bent lesznek a négyben, (maximum 1.05-öt fizetne...), máris kiviláglik ennek a két csatának a tétje. A lebonyolítást figyelembe véve ugyanis az egyik összecsapás (no de melyik? -erre talán már érdemes lenne tippversenyt kiírni) később megismétlődik az elődöntőben, márpedig a bajnokság ezen szakaszában egymás ellen elért eredmények beleszámítanak a döntőbe jutásért folyó, nyolc pontig tartó küzdelembe (de ugyanez áll a Honvéd-Fradi összecsapásra is). Egy szó mint száz, remek játékosok, remek csapatok, remek csaták (olyan derbik, mint a Szentes-Vasas, vagy éppen a Szeged-Szentes is ebbe a kategóriába tartoznak), óriási tét. És dupla élvezet.

Férfibajnokság a Dreher-kupáért, A-csoport

Február 9., szombat

Domino-BHSE-FTC VMAX, Kőér utca 11.00

Gyöngyösi András, a Fradi edzője azt ígérte, a Honvéddal szemben sokkal de sokkal jobban játszanak majd fiai, mint tették azt Partizan Beograd ellen - kérdés, mire is lesz (lenne?) ez elég a BL-ben is menetelő, a bajnokságban eleddig százszázalékos bajnokcsapat otthonában...

Vasas-Plaket-BVSC-Brendon, Komjádi uszoda 17.00

A forduló rangadója, amelynek kimenetele a későbbiekben is sokat nyom(hat) a latban. A KEK-ben vitézkedő Vasas esélyesebb a LEN-kupában elődöntőző BVSC ellen, több olyan rutinos klasszist küldhet csatába, akik bármikor eldönthetik a meccset. Bár ha a Gerendás-tanítványok is jó napot fognak ki...

Tabán Trafik Szeged-Kontavill-Szentesi VK, Szeged 18.00

A megyei csúcsrangadón avatják fel a megszépült szegedi uszodát -minő pech, a hazaiak mestere egymeccses eltiltása miatt csak a lelátón szurkolhat játékosainak. Horváth Viktor mindenesetre bízik abban, Varga Péterék érte is játszva legyőzik a mostanság igencsak belelendülő szentesi alakulatot.

OSC-British Knights-UTE-Taxi 2000, Kőér utca 18.30

Az OSC feltett szándéka, hogy pontszámban beérje az újpestieket, azaz a Komjádi vizében nagy csatára van kilátás.

Február 10., vasárnap

BVSC-Brendon-Domino-BHSE, Kőér utca 11.00 (tv2)

Mit mondjunk, sok ideje nincs a BVSC-nek a regenerálódásra: a szombat kora esti csata után a másik nagymenővel, a Dominóval mérkőzik. Nagy kérdés, hogyan bírják majd szuflával a vasutasok az egyébként is az ellenfél fizikai felőrléséről híres vendégpólósok ellen.

FTC VMAX-OSC-British Knights, Népliget 17.00

Kötelező két pont, mondhatnánk a Ferencvárosra vonatkozóan -igen ám, de néha pont ezek a legnehezebbek... Egyébként is, az OSC-t sosem lehet leírni.

Kontavill-Szentesi VK-Vasas-Plaket, Szentes 18.00

Nem olyan rég a BVSC-t győzte le otthonában a szentesi együttes, bizonyítva, hogy mindenkire veszélyes lehet. Magyarán nem ígérkezik sétagaloppnak a Vasas számára a csongrádi kirándulás -bár ismerve az angyalföldiek képességeit, a könnyed vendégsiker sincs kizárva.

UTE-Taxi 2000-Tabán Trafik Szeged, Komjádi uszoda 18.30

Horváth Viktor visszatérhet a kispadra, ennyivel mindenféleképpen erősödik majd a Szeged. Hogy ez mire lesz elegendő? Csapó Gábor tanítványai szerint semmire...Naná, hogy a szegediek más véleményen vannak...Ebből is kitalálhatták: nagy harc várható a felek között.

Az állás
1. Honvéd 16 16 - - 245- 93 32
2. Vasas 15 14 - 1 182- 77 28
3. BVSC 16 13 - 3 165- 101 26
4. FTC 15 10 1 4 131- 92 21
5. UTE 16 7 1 8 136-123 15
6. Szeged 16 7 1 8 115-125 15
7. Szentes 16 6 2 8 131-150 14
8. OSC 16 6 1 9 120-149 13

AZ, Nemzeti Sport 2002.02.09.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  UTE-Szeged 2002.02.10

  
  Vasas-BVSC 2002.02.09

 
LINKEK