FONTOS


 

Nem lesz könnyű a visszavágó
A döntő küszöbén

Ami nem sikerült a KEK-címvédő Florentiának kettőből egyszer sem, az az első adandó alkalommal összejött a Vasasnak. Az olaszok odahaza és idegenben egyaránt kikaptak a Vuliagmeni csapatától, ami, valljuk meg, sok mindent elárul a görögök erejéről. Igen ám, de szembetalálták magukat vasárnap délelőtt egy rendkívül harcos Vasassal, amely 10--8-as vereséget mért rájuk.

Most már csak az a kérdés, elég lesz-e a 10--8-as, kétgólos előny az athéni visszavágóra? Reméljük, igen. Ámbátor nem feledkezhetünk meg a görögök módfelett hatékony sportdiplomáciai tevékenységéről sem (legutóbb a tavalyi BL-sorozatban a Ferencváros továbbjutása ment rá erre az Olympiakosz ellen...), a várható körülményekről és persze a Vuliagmeni játéktudásáról. Mert utóbbi sem csekély, ezt az angyalföldi játékosok is megtapasztalhatták. Különösen válogatott centerük,Georgiosz Afrudakisz érdemel említést: végigbirkózta a négy negyedet, sorra szerezte a kiállításokat csapatának, s két esetben maga vállalkozott a befejezésre. Először nem volt nehéz dolga, lévén labda nélkül szórták ki róla védőjét, így a rögvest érkező bejátszásnál előtte tátongott az egész kapu, ellenben a második találata mindenképpen figyelmezető jel akár a visszavágóra is. A fórban a szélre helyezkedett, s onnan is bátran vállalkozott. Bátran, és feltűnően magabiztosan. Egy szó, mint száz, a görögök főleg rá építették a játékukat, neki köszönhették, hogy sokáig vezettek is Somossy József csapat ellen.

A végén aztán örülhettek, hogy "csak"kettővel kaptak ki. A Vasas ugyanis magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és a mérkőzés második felét 6--3-ra hozta. Madaras és Vindich egymást múlta felül (nem volt könnyű, hiszen mindketten csodálatosan lőttek!), Vári kikapcsolta Afrudakiszt (egymás után háromszor ítéltek kontrát a bírók a center ellen), és a többiek is megtették a magukét. Hesz nem először lőtt fontos gólt a Vasasban, Székely lázas betegen is lefordult védőjéről, és Varga Tamás is kirobbanó erőben volt. Mint kiderült, a kiváló pólósnak semmi baja a hátával, az egyik válogatott edzésen történt szerencsétlen mozdulatnak se híre, se hamva, úgyhogy megnyugodhatnak az angyalföldi szurkolók, kedvencükön semmi sem múlik. Ha az athéni derbin ő is betalálna néhányszor Reppasz kapujába, no és a többiek is hoznák a formájukat, újra győzhet az angyalföldi armada. Tudják mit, egy egygólos vereséggel is kiegyeznénk --és készülheténk a KEK-döntőre. De szép is lenne...

Nemzeti Sport 2002.02.26.

Derűlátó angyalföldi pólósok
Döntős ígéret

Nem villogtak szombaton idegenben a magyar vízilabdacsapatok. Ezek után tegnap csak a Vasasban bízhattunk, abban, hogy megédesíti a kissé megkeseredett szurkolók életét. Bár az angyalföldiek a KEK-elődöntő első mérkőzésén 10-8-ra legyőzték az előző körben a Florentiát búcsúztató görög Vuliagmenit a Komjádi uszodában, mégsem lett sokkal szebb az élet.


Levegőt!

Pedig Steinmetz Ádám gyönyörű centergóllal nyitott és a görögök nehezen találták az angyalföldi védekezés ellenszerét. De az emberelőnyöket idegesítően biztosan használták ki, legtöbbször a falban álló játékost megjátszva szereztek gólt. A második negyedben a vezetést is átvették a vendégek, bár Madaras megúszása után még nekünk állt a zászló. De rögtön jött menetrendszerűen a görög emberelőny, amit Miteloudisz egy - valljuk meg szép - akciógóllal is megfejelt. A harmadik negyedben aztán tarolt a Vasas. Maris kihagyott büntetője után meg-élénkült a játék és az iramot nehezen bírták a görögök. Hesz egy lejárt emberelőny után szerzett gólt, Székely megúszásból, Vindisch és Madaras átlövésből volt eredményes, de így is csak egygólos angyalföldi előnnyel kezdődött az utolsó negyed. Vindisch és Varga Zsolt ezt még megfejelték kettővel, de hat másodperccel a vége előtt, a kettős emberelőnyt kihasználva a görögök 10-8-ra olvasztották a háromgólos előnyt.

- A végén a játékvezetők akartak lövetni a görögökkel egy gólt, hogy ne nyerjünk hárommal - mondta Somossy József, a Vasas edzője. - Ennek ellenére kint nyerünk és mi jutunk a döntőbe.

(buda), A színes Sport 2002.02.25.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK