FONTOS


 

Olasz férfibajnokság - Reccóban nyert a BVSC ellenfele
Minden bejött a Bresciának

Tiszteletet parancsoló módon hangolt a vasárnapi, BVSC-Brendon elleni LEN-kupa-visszavágóra a Brescia gárdája: a Szőnyi útra háromgólos előnnyel érkező gárda meghökkentő győzelmet aratott a Recco otthonában. Ami két okból is érdekes: 1. a Brescia eddig feltűnően gyengélkedett idegenben; 2. a Reccót eddig senki sem tudta legyűrni saját medencéjében.

"Rendkívül agresszívan kezdtek, vezettek az első negyed után, mi pedig attól fogva csak kapaszkodtunk utánuk - értékelte a történteket a hazaiak balkezese, Benedek Tibor. - Most valahogy minden azt sugallta, nekik kell nyerniük: a mi emberelőnyünk még hagyján, tizenkettőből csak hármat lőttünk be, nekik viszont négy olyan lövés is bement, amilyenből meccsenként egy is ritkán. Kapufáról pattantak be a labdák, vagy onnan ki, rá a kapus fejére, arról be... Ráadásul Gerini is kiválóan védett: amikor a meccs után gratuláltam neki, és megkérdeztem tőle, miért őt szidja mindenki Bresciában, azt felelte, azért, mert idén tényleg ez volt az első normális mérkőzése."

Magyarán a Bresciának minden összejött - reméljük, ki is játszottak magukból sok mindent Csiricsék -, ami helybéli szempontól szintén érdekes, elvégre egyetlen körrel a második szakasz befejezése előtt a Posillipo lépéselőnybe került. No nem nagyba: "ez csupán annyit jelent, hogy nem jó az iksz Nápolyban, mindenképpen nyernünk kell" - vont mérleget Benedek, aki szerint azért is volt tanulságos a találkozó, mert így ráébredhettek, ha a LEN-kupa döntőben a bresciaiakkal mérkőznek, akkor akár ilyen produkcióra is számíthatnak tőlük.

Nápolyban nem váltott ki túlzott örömködést a nagy vetélytárs botlása, tudják, az alapszakasz első helye - amely Olaszországban szinte egyet jelent a bajnoki címmel, hiszen arrafelé mérhetetlenül sokat számít a hazai víz - így is, úgy is két hét múlva, a Scandonéban dől el. A Posillipo amúgy rendkívüli magabiztossággal teljesítette az immáron kötelezővé átminősült feladatot, és simán nyert Firenzében. "Pedig a meccs előtt olyan álomkór telepedett rám, hogy szóltam is a többieknek, sok jóra ne számítsanak - aztán a víz felébresztett" - közölte Kásás Tamás, aki az első két negyedben három góllal lendített a nápolyiak szekerén.

Ugyanakkor Fodor Rajmund eljutott a vállvonogatós korszakig: "Ez a rend. Hogy kikapunk... Eddig a Pescarát és a Canottierit tudtuk megverni itthon, és még az sem biztos, hogy meglesz a harmadik hely. Most egy hónap alapozás következik a rájátszás előtt - nem tudom, lehet, hogy hiábavaló az egész..."

A Florentia egyébként az Ortigiához látogat, amelynek muszáj győznie a biztos play-off részvételhez, hiszen a Canottieri még megelőzheti az utolsó körben. Az már biztos, hogy a Pescarának előselejteznie kell a negyeddöntőhöz, miképp az is, hogy az alsóházból a Bologna és a Chiavari próbálkozhat a legjobb nyolc közé kerüléssel a párosmérkőzéseken.

Olasz férfibajnokság

Második szakasz, 13. forduló. E-csoport: Recco (Benedek 2)-Brescia 7-8, Florentia (Fodor 1)-Posillipo Napoli (Kásás 3, Steinmetz B.) 7-12, Canottieri Napoli (Binder 1)-Ortigia (Regős 1) 13-6, Pescara-Savona (Märcz 2, Varga Zs. 2) 6-10. Az állás: 1. Posillipo 34, 2. Recco 31, 3. Florentia 20, 4. Brescia 19, 5. Savona 16, 6. Ortigia 11, 7. Canottieri 10, 8. Pescara 7. F-csoport: Messina-Camogli 10-11, Chiavari-Roma 12-8, Bogliasco (Torday 2, Petőváry)-Palermo 10-9, Anzio-Bologna (Tóth F. 4, Monostori 1) 12-12

CSG, Nemzeti Sport 2002.03.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK