FONTOS


 

Férfi Magyar Kupa: Fradi-Honvéd
Napra kész a Vasas

Amilyen kegyetlenül meg kellett szenvednie egy évvel ezelőtt a Vasas-Plaket együttesének a Magyar Kupában (hosszabbításos negyeddöntő a Honvéddal, elődöntő a BVSC-vel), most hovatovább a bársonyszőnyeg hiányzik csupán a döntőig vezető útról. Más kérdés, hogy Somossy József nem volt kifejezetten boldog a hétfői sorsolást követően, amelyen az elvben "kívánságlistás" OSC-t juttatta csapatának Fortuna.


Kovács István a Vasassal szeretett volna találkozni a négy között
"Jobban örültem volna, ha a hétvégi KEK-visszavágó előtt egy szakmailag nagyobb kihívást jelentő meccset vívhattunk volna" - közölte a Vasas szakvezetője. Ráadásul el is halasztották az összecsapást, minthogy az OSC egyik "fele" jövő kedden érkezik csupán meg Kanadából, hét közben pedig elég nehezen gyűlne össze a gárda a meglévők munkahelyi elfoglaltságai miatt. Így aztán a Vasas "magában" gyakorol, mégpedig olykor az isten szabad ege alatt, a Császárban, Somossy ugyanis amondó: "Nagyon úgy néz ki, hogy a Vuliagmeni nyitott medencében fogad minket, s bár ezen sok nem múlik, nem árt rákészülni, milyen hat hónap »tél« után kimenni a napra."

Az izgalmak tehát a másik ágon várhatóak, s bár a Fradi eddig csupán megszorítani tudta a Dominót, az akár a zöldek malmára is hajthatja a vizet, hogy a két összecsapás között ők kényelmesen készülhetnek, ugyanakkor Molnár Tamásék Moszkvában "BL-eznek". "Könnyű ágon menetelünk, BVSC, aztán egy jó kis utazás Szentesre, most a Fradi... - lamentált Kovács István, a bajnok mestere. - Egyébként őszintén megmondom, hogy a Vasasra vágytam, egyfelől jó felkészülés lett volna a BL-re, másfelől a visszavágóra ők is egy külföldi kupatúra után érkeznek. A Fradi ebből a szempontból előnyösebb helyzetben van - mindenesetre megpróbálunk úgy játszani szerdán, hogy ne legyen gondunk a második mérkőzésen."

Gyöngyösi András higgadtan vette tudomásul a sors akaratát: "Ha úgy alakul, legalább nem foghatják ránk, hogy érdemtelenül kerültünk a döntőbe. Persze, a realitás más, hiszen - véleményem szerint - a legjobb magyar csapattal kell megmérkőznünk. Mindez nem azt jelenti, hogy feltett kézzel megyünk be, igenis szeretnénk megszorítani a Honvédot, amire van is esély, hiszen a Partizan-meccs óta egyre jobban játszik a csapat."

MK-elődöntők

FTC-VMAX-Domino-BHSE. 1. mérkőzés: március 6., szerda, Népliget, 18.30. Visszavágó: március 14., csütörtök, Kőér utca, 19.

Vasas-Plaket-OSC-British Knights. 1. mérkőzés: március 13., szerda, Komjádi uszoda, 19.30. Visszavágó: március 14., csütörtök, Hajós A. uszoda, 20

Eldőlt az is, hogy a döntőt 17-én vasárnap, 11 órától rendezik a Szőnyi úton.

Nemzeti Sport 2002.03.05.

Elhalasztották az OSC MK mérkőzését
Erősítés Kanadából

A vízilabda Magyar Kupa-sorsoláson az volt a nagy kérdés, melyik csapat fogja ki a még versenyben maradt kishalat, az OSC-t. A Dominónak, a Vasasnak, de még a Fradinak sem jelenthet gondot, az idén magához mérten remekül teljesítő orvosegyetemi csapat. Végül angyalföldi horogra akadt az OSC, mégsem örültek a piros-kékek. Mondván, jobb lett volna a Vuliagmeni elleni KEK-elődöntő visszavágója előtt színvonalasabb meccsel készülni.

Egyedül az OSC-seknek nem kellett izgulniuk, mindenki esélyesebb náluk. Mégis megpróbálnak mindent elkövetni, ha már idáig eljutottak. Arra kérték az angyalföldieket, hogy halasszák el a találkozót, míg hazaérkeznek a csapat rutinosabb tagjai a kanadai tornáról. A KSI elleni negyeddöntő során gyors igazolásokra volt szükség, hogy ki tudjanak állni. Petrovics Mátyás egykori OSC-játékos ma az Újpestnél dolgozik. Ô is beszállt megsegíteni régi klubját, de ma ő sem tudott volna vízbe szállni.

- Csak szedett-vedett társasággal tudtunk volna kiállni, ezért kértük a mérkőzés elhalasztását - mondja Petrovics. - A Vasas ellen már nem játszom a jövő héten, addigra hazaérkeznek a többiek a tengerentúlról.

(buda), A színes Sport 2002.03.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK