FONTOS


 

Fehérváron megmozdult az állóvíz
Dala edzőként is maximalista

A pólóért rajongók nem mindennapi lelkesedésének köszönhetően az elmúlt év októberében valami megváltozott Székesfehérvár vízilabdázóinak életében. Mondhatni, a langyos víz helyére frisset engedtek a medencébe (amely egyébiránt az ország egyik legszebb és legmodernebb uszodája), miután a szülők megelégelték, hogy gyerekeik nem tudnak előre lépni, és mérkőzésről mérkőzésre nagy arányú vereségeket szenvednek. A Csapó Gábor nevével fémjelzett Dudi Sulin keresztül a 117-szeres válogatott újpesti játékos, Dala Tamás került az edzői posztra, és létrejött a Fehérvári PSC, amelynek Ritter József lett az elnöke.

Jelenleg 50-60 gyerekkel dolgozik a balkezes bombázó, akinek segítője az egykoron Szentesen játszó Banka József. Most még csak heti két alkalommal edzenek együtt, de az eddigi eredményeket látva egyre több kapu nyílik meg előttük. És hamár a kapuknál járunk, ez a kis közösség egy valódi amatőr csapat: a csemetéikért minden lehetségest megmozgató felnőttek készítették a kapukat, saját felszerelés a sapka és a labda is. Egyelőre. Hisz a tűz, az akarat nem hiányzik, és a munka is kezdi meghozni a gyümölcsét. Idén ugyan még nem tudták vállalni a megmérettetést, de a következő szezonban már biztos szerepelni fognak az OB II/B bajnokságban, sőt, egy másik csapattal alacsonyabb szinten is. További pozitívum: a jelek szerint ehhez sikerül szponzorokat találni.

Ez is mutatja, a közvélemény érdeklődését felkeltették. A tapasztalatok, a lejátszott edzőmérkőzések arra engednek következeteni, hogy az erőnléti és technikai hiányosságokat lassan pótolva rengeteget lépett előre a csapat, amelyben nem kis szerepe van Dala Tamásnak. A másfél éve edzősködő pólós életében első helyen az UTE szereplése áll, amit a fehérváriak segítségével össze tud egyeztetni az utánpótlás nevelésével. "Mindig szerettem a gyerekeket. Jó érzés, hogy amikor megyek hozzájuk jönnek, rohannak, valóban érdekli őket az ember, és nagyon lelkesek. Volt, hogy a nagyobbaknak szalagavatója volt, és a bulit félbeszakítva lejöttek a késői edzésre, utána pedig mentek vissza. Rajtuk kívül a szülők is szeretnek, megbecsülnek. Ezért mindent meg is teszek, megpróbálom minden tudásomat átadni, fontos, hogy amire képesek játékosként, azt ki is tudják hozni magukból. Ezért a parton ugyan lazább vagyok, de a vízben szigorú. Az edzések felépítésében segítségemre vannak az edzésnaplóim, amelyeket évekig írtam, miközben Görgényi István, Gallov Rezső, Kásás Zoltán, Gerendás György, Horkai György és mások keze alatt nevelkedtem. Na és az a sok-sok óra, amit a medencében töltöttem, és töltök ma is".

Nemzeti Sport 2002.04.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK