FONTOS


 

Felforgatott horvát válogatott keret
Óbecsén lement a függöny

A bűvészmutatvány véget ért: a padlóra került jugoszláv gazdaság mellett immáron alapszinten sem lehet működtetni a Becsej gárdáját. Minden közgazdasági törvényszerűségre rácáfolva éveken át sikerült Európa elitjében tartani a szerbiai kisváros pólócsapatát, melynek tündöklését a 2000-es Bajnokok Ligája-győzelem koronázta meg - a Milosevics-rezsim bukása után azonban hamar lejtőre került a klub. Miután az összes valamirevaló pólós távozott, még úgy ahogy sikerült helytállni a BL idei küzdelmeiben, jóllehet az óbecseiek nyeretlenül végeztek a csoportkörben.

Most viszont lement a függöny: a totális anyagi csőd okán az elnökség kénytelen volt visszaléptetni a csapatot a bajnoki rájátszás küzdelmeitől. A megbízott vezér, Djordje Predin bejelentette, az új szerződéseket a remélt kilenc helyett csupán heten írták alá, ám közülük is egy vakbélműtéte után lábadozik, márpedig hat emberrel végképp képtelenség vállalni az elődöntőket. Ez azt jelenti, hogy a Becsej automatikusan kiesik a másodosztályba, míg a vezetők hosszabb eltiltásra számíthatnak. Dragan Arszovics ligaigazgató ez utóbbit azzal indokolta, hogy Predin ugyan rengeteget tett a sportágért, ám az utóbbi hetekben rendszeresen azért halasztatta el klubja mérkőzéseit, mert állítólag tizenkét játékos kapott ételmérgezést...

Szintén a dél-szláv térség híre, hogy a hosszas, s olykor meghökkentő elemekkel tarkított procedúra során megválasztott horvát szövetségi kapitány, Veselin Djuho megnevezte azt a tizenkilenc vízilabdázót, akiből újra kívánja építeni a tavalyi vb során összeroskadt együttest (mint ismert, a horvátokkal egy csoportban vagyunk a Világligában). A dubrovniki mester alapos fiatalítást rendezett, megannyi idősebb, ám még mindig jónak mondható pólóst hagyott ki, például Baracot, Orebet, Saricot, Ivanist és Leticát, és némiképp érdekes, hogy a szóba jöhető balkezesek közül - Krzic, Primorac, Medin - egyet sem kíván idén harcba küldeni. A névsor: Volarevic, Percinic, Pavic, Kacic (kapusok), Hinic, Smodlaka, Premus, Pavlovic, Stritof, Milakovic, Komadina, Zubcic, Frankovic, Djogas, Herceg, Koljanin, Boskovic, Fatovic, Vranjes.

Horvátországban egyébként lejátszották a bajnokság szuperrangadóját, amelyen a Jug Dubrovnik képtelen volt legyűrni a Mladost Zagrebet: a 19-10-es kiállítási arány ellenére a hazaiak csupán 10-10-re végeztek a fővárosi vetélytárssal, ami annyit jelent, hogy téli sikere okán a Mladost kezdheti első helyről a rájátszást.

CSG-SZI, Nemzeti Sport 2002.04.28.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK