FONTOS


 

A csapat "agya", Tóth Imre is ott lesz a Dominóban
Vári nélkül a Vasas

Vasas-Honvéd, Komjádi u. 19.30

Jelentős a különbség: az egyik visszakapja, a másik pedig elveszíti kulcsemberét. Amíg a Domino-BHSE edzője újra számításba veheti Tóth Imrét, addig a Vasas-Plaket mestere kénytelen azon törni a fejét, ki is helyettesítse olimpiai bajnokát, Vári Attilát.

Bors László. A bíró, aki az állandóságot képezi a történetben. A volt kapuvédő a népligeti elődöntőn kiállította a gólbírót lefröcskölő és szögletet kiálltó Tóthot, majd a vasárnapi fináléban ugyanígy ítélt, amikor Vári magyarázott valamit (a sípmester szerint nyomdafestéket nem tűrően becsmérelte, a piros-kékek viszont a meccsen azt magyarázták, csupán a kispadnak szólt a védő). Az ilyenfajta végleges büntetés pedig egymeccses automatikus eltiltással jár (nem úgy az ütésért járó száműzetés...) -az ódivatú szabályt a hírek szerint már nem kell sokáig nyögniük a csapatoknak.

"Sajnáljuk, nagyon fog hiányozni az olimpiai bajnok - kommentálta a történteket az MTI-nek Méhes Jenő, az angyalföldi együttes szakosztály-igazgatója. - Sokat nem tudnánk tenni az automatikus eltiltás ellen, hiába protestálnánk, kedd estig úgysem járna meg minden fórumot az ügy.

A kitűnő bekk tehát a lelátón szurkol társainak, akik a Komjádi uszodában, hazai medencében akár nyugodtan is játszhatnak, az előny ugyanis náluk van. A Kőér utcai siker óriási fenyvertény, nyilvánvalóan ez még inkább növeli az angyalföldiek önbizalmát. Különösen ha arra gondulunk, Kósz Zoltán milyen formában véd mostanság...Az egyes sapkát birtokló klasszis a védelem hathatós segítségével szó szerint megbabonázta a Domino játékosait, akik néha szemtől szemben sem tudtak túljárni az eszén. Somossy József is kiemelte kapusa elsőrangú teljesítményét -igaz, kollégájával szemben ő az összes játékosával elégedett lehetett. A Vasas a Kőérben végig higgadtan, magabiztosan, módfelett taktikusan pólózott, az emberhátrányos szituációk zömét sikeresen átvészelte, és négy akciógóllal koronázta meg produkcióját.

A túloldalt pontatlan passzok, elhamarkodott lövések, rossz döntések sokasága borzolta a Honvéd drukkerek idegeit, ám Kovács István nem esett kétségbe. "Nem történt tragédia, össze fogjuk szedni magunkat"-mondotta a lefújás után a hazai tréner. Tény és való, kulcsfontosságú mérkőzés előtt áll a címvédő, amennyiben kikap kedd este a Komiban... "Erről hallani sem akarok! Javítani fogunk, bízom a gyerekekben. Tudom, még egyszer nem hagyunk ki ennyi lehetőséget"-jelentette ki határozottan Novák Ferenc, a Domino szakosztályvezetője. Minden valószínűség szerint nem csak Tóth Imre ("A csapat agya"-idézet a szurkolótól) visszatérése jelenti az újdonságot a bajnoknál, hiszen az első meccsen nem éppen bombaformában védő Pelle Balázst -akinek mentségére szóljon: a védelem sem segítette! -az Európa-bajnok Kovács Zoltán váltja.

Hogy ki vezeti a mérkőzést? A csapatok és a bírók is csak közvetlenül a meccs előtt fogják megtudni. Ám mindenki reméli: ezen semmi sem fog múlni...

AZ, Nemzeti Sport 2002.05.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
Rájátszás 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Honvéd-Vasas 05.19

  
  Vasas-Honvéd 05.18

  
  Honvéd-Vasas 05.16

  
  Vasas-Honvéd 05.14

 
LINKEK