FONTOS


 

Kemény Dénes kénytelen volt kihagyni a verekedőket a keretéből
A nyerő huszonegyes?

Szó mi szó, nincs könnyű helyzetben...

Sérülések, fegyelmi ügyek, formahanyatlás nehezíti a dolgát, egyszóval igencsak törte a fejét. Végül "megszülte" keretét, azaz Kemény Dénes, a férfiválogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a huszonegy játékost, akivel csütörtökön elkezdi a felkészülését a nyári megmérettetésre.

"A Világkupára, valamint a Világliga döntőjére ütőképes csapatot kell kialakítani, miközben az elsődleges céltermészetesen az athéni olimpia. Éppen ezért néhány olyan fiatalembert is kipróbálok, aki később lehet igazán a csapat hasznára"-mondotta a kapitány, elsősorban az egri kapusra, Jászberényi Gáborra, avagy a BVSC-s Kis Gáborra célozva. Aki figyelmesen böngészi az alábbiakban felsorolt neveket, rögvest kitűnhet, három olimpiai bajnok, Kósz Zoltán, Varga Zsolt és Marcz Tamás sincs a keretben. Természetesen nem kerültek ki a látókörből, csupán arról van szó, hogy Kemény Dénes szeretné kipróbálni a többieket, az ifjakat -mint magyarázta: "Az említettek tudásával tisztában vagyok, számítok is rájuk, bármikor visszakerülhetnek a csapatba."

Az első válogatott edzés csütörtökön lesz, ám ezen a tréningen biztosan lesznek hiányzók: lesznek, akik pihenőt kapnak, Molnár Tamás pedig az Olympiakosz elleni BL-döntőben elszenvedett ujjtörése miatt nem lesz ott a társakkal. A kiváló center gyógyulása több hétig is eltarthat, úgyhogy a Világliga meccseken könnyen lehet, teljesen új középcsatár duó veszi fel a harcot a bivalyerős védőkkel.

Kemény Dénes dolgát jelentősen megnehezítették a bajnoki döntőn történt sajnálatos események, hiszen nem titok, három kifejezetten jó szezont produkáló pólós, Varga Tamás, Varga II Zsolt és Szívós Márton egyaránt számíthatott volna meghívóra, ám a fegyelmi eljárás miatt egyelőre egyikük sem tagja a válogatottnak, amelyre az első komoly feladat a június 13-án kezdődő nemzetközi római tornán vár. Az idő nem sok tehát -na de ezt már tavaly is megszokhatta csapat és kapitánya...

A válogatott keret: Szécsi Zoltán (BVSC), Kovács Zoltán (Honvéd), Jászberényi Gábor - kapusok; Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Bárány Attila (Honvéd), Vári Attila, Vindisch Ferenc, Székely Bulcsú, Varga Dániel, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám (Vasas), Katonás Gergely, Nyéki Balázs (FTC), Kis Gábor (BVSC), Kiss Csaba (Sabadell), Kásás Tamás, Steinmetz Barnabás (Posillipo), Benedek Tibor (Recco), Fodor Rajmund (Florentia) - mezőnyjátékosok

A válogatott menetrendje így alakul:
május 29-június 4.: napi két közös gyakorlás Budapesten
június 5-8.: edzőtábor Kaposváron
június 13-16.: nemzetközi torna Rómában
június 29-július 28.: Világliga-csoportmérkőzések, 3 itthon, 3 idegenben
augusztus 2-4.: Világliga, négyes döntő, Patrasz
augusztus 8-11.: Unicum Kupa, Budapest
augusztus 22-25.: Világkupa, Belgrád

CSG, Nemzeti Sport 2002.05.27.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK