FONTOS


 

Erős ellenfelek érkeznek Gyulára

"Csaknem három évtized telt el azóta, hogy az új gyulai ötvenméteres medencében vízilabdatornát rendeztek. A Magyar Vízilabda-szövetség és a Várfürdő vezetői a fürdő újjáépítésével egyidejűleg tervezték a hat juniorválogatott csapat tornájának megrendezését. Reményeink szerint a torna sikere megalapozhatja a vízilabdát Gyulán, és a következő években a Várfürdő folyamatosan láthatja vendégül a sportág nemzetközi mezőnyét" - írják a szervezők a július 11. és 14. között megrendezésre kerülő torna ízléses programfüzetében.

Lehet is erre esély, hisz mint Babarczi Roland szakfelügyelő, a viadal főszervezője elmondta: a strandoló fiatalok már a pálya előkészítése során érdeklődtek, mikor játszhatnának ők is.
Ezt az utánpótlás-rendezvényt a magyar szövetség immár huszadik éve rendezi meg az aktuális kontinensviadal előtt felkészülési tornaként. Gyulára a kontinensdöntőn is meghatározó szerepet játszó csapatokat hívják meg, hiszen a görög (és talán az orosz) válogatott kivételével minden jelentős csapat ott lesz a határmenti városban:
Jugoszlávia, a tavalyi ifjúsági Eb bronzérmese, a negyedik helyen végzett Horvátország, Olaszország, Spanyolország és Németország lesz Godova Gábor tanítványainak ellenfele.

A torna menetrendje
Július 11., 15.45: Spanyolország-Németország. 17.20: Magyarország-Olaszország. 18.35: Horvátország-Jugoszlávia. Július 12.. 9.00 : Magyarország-Németország. 10.15: Olaszország-Jugoszlávia. 11.30: Horvátország-Spanyolország. 16.00: Jugoszlávia-Németország. 17.15: Magyarország- Spanyolország. 18.30: Horvátország-Olaszország. Július 13, 16: Olaszország-Németország. 17.15: Magyarország-Horvátország. 18.30: Spanyolország-Jugoszlávia. Július 14., 9: Olaszország-Spanyolország. 10.15: Horvátország-Németország. 11.30: Magyarország-Jugoszlávia

Jenei Kálmán, Nemzeti Sport 2002.07.11.

Megműtik Varga Dániel orrát

A férfi juniorválogatott meghatározó egyénisége az olaszok, a németek és a spanyolok ellen biztosan nem játszhat Gyulán, de a szombati és vasárnapi fellépése is több mint kérdéses. Varga Dániel - aki egyébiránt Kemény Dénes szövetségi kapitány keretében is benne van, azaz elméletileg Világliga-meccsen is vízbe szállhatna - ugyanis egyelőre el van tiltva a víztől. A Vasas-Plaket pólósának mostanában sűrűn vérzett az orra, ezért orvoshoz kellett mennie. Műtét lett a vége... "Megállapították, hogy túl vékony egy ér, emiatt volt az állandó vérzés.

Megműtötték, ami annyit tett, hogy kiégették az orromból azt az eret. Mit mondjak, nem volt kellemes... " - mesélte orrhangon hazánk egyik legtehetségesebb fiatalja, aki így pihenésre kárhoztatik. Reménykedik, a hét végi vizit után esetleg zöld utat kap, medencébe ugorhat, a legfontosabb azonban az, hogy rendbe jöjjön az orra, így könnyen meglehet, ezen a héten csak a lelátóról szemléli társait a Margitszigeten vagy Gyulán.

AZ, Nemzeti Sport 2002.07.11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK