FONTOS


 

Görög puccskísérlet

Noha egyre feljebb és feljebb tör a görög vízilabda - junior-világbajnoki cím, BL-győzelem, nemrég junior Eb-arany a nőknél -, s egyre többen gondolják úgy, az athéni olimpia egyik esélyese a hazai gárda, most egy sosem látott botránnyal lepték meg a hellének a nagyvilágot.
Két nappal ezelőtt ugyanis nemes egyszerűséggel szétrobbant a felnőttválogatott. Bennfentesek szerint hosszú idő óta készülődött a nagy kitörés, a játékosok egy része a háttérben folyamatosan fúrta a szövetségi kapitányt, mígnem kedd este elszabadult a pokol. Az edzés előtt a keret kilenc tagja közölte, a továbbiakban nem hajlandó együtt dolgozni Kiriakosz Iozefidiszszel, és segítőjével, Takisz Mihalosszal, mondván, a két tréner alkalmatlan a feladat ellátására, képességeik nem ütik meg a nemzetközi színvonalat. Az ügyet az teszi kínossá, hogy a palotaforradalmárok a csapat legjobbjai: Hadzitheodoru, Vlontakisz, Afrudakisz, Thomakosz, Kalakonasz, Mazisz, Szkizasz, Reppasz és Deligiannisz. Nélkülük a válogatott egy fabatkát sem ér, hiszen a két kapusról, valamint a komplett kezdőcsapatról van szó (Afrudakisz és Vlontakisz egymást váltja centerben) - ennek ellenére a szövetség Iozifidisz mellé állt. Szerdán az illetékesek megpróbálták meggyőzni a kilenceket, hogy ássák el a csatabárdot, azok azonban továbbra sem tágítottak, így a hétvégi, Olaszország elleni idegenbeli Világliga-találkozókra a tavaly junior-világbajnokságot nyert ifjak utaznak.
Az egyelőre megjósolhatatlan, ki nyeri a nem mindennapi partit, minthogy a szövetség elnöke a kapitány csókosa, utóbbinak pedig abszolút támasza az együttesen belül Ludisz, a csapatkapitány, aki most is szembehelyezkedett társaival ...

Nemzeti Sport 2002.07.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK