FONTOS


 

Élen a magyar csapat

VÁRFÜRDŐ-KUPA, nemzetközi férfi juniortorna, Gyula

Magyarország-Németország: 14-0
(2-0, 5-0, 4-0, 3-0)
Várfürdő uszoda, 100 néző. V: Donev (bulgár), Kosir (szlovén)
MAGYARORSZÁG: BAJNÓGEL - Tóth M. 1, SZABÓ N. 3, Gulyás 2, Létay, Hosnyánszky 1, Decker. Cs: Hegedűs 2, GÓR-NAGY 3, Süveges, Szirányi, Varga Dénes 1, CZIGÁNY 1. Edző: Godova Gábor
Gól - emberelőnyből: 4/1, ill. 2/0
Négyméteresből: -, ill. 1/0

Magyarország-Spanyolország: 10-3
(4-1, 2-1, 1-0, 3-1)
Várfürdő uszoda, 300 néző. V: Kosir (szlovén), Reemnet (holland)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. - HOSNYÁNSZKY 2, SZIRÁNYI 3, Létay 1, Süveges 1, Tóth M. 1, Gór-Nagy. Cs: Gulyás 1, Szabó 1, Czigány, Decker, Varga Dénes. Edző: Godova Gábor
SPANYOLORSZÁG. Gólszerzők: Espanol, Hernandez, Garcia G.
Gól - emberelőnyből: 5/-, ill. 10/3

Jugoszlávia-Németország 18-7. G: Cuk 4, Obizadovics 3, D. Filipovics 2, Raden 2, Cukovics 2, Ljubenovics 2, Janovics, Paskovics, F. Filipovics, ill. Baier 2, Langhoff 2, Gráde, Jáger, Rössing. Olaszország-Jugoszlávia 2-9. G: Angelona, Caliogna, ill. D. Filipovics 4, Cuk 2, Raden, F. Fi-lipovics, Cukovics. Horvátország-
Spanyolország 8-7. G: Boskovic 4, Letica 2, Domagoj, Antonijevic, ill. Garcia R. 3, Garcia G. 2, Kassado, Ciutat. Horvátország-Olaszország 10-4 G: Boskovic 4, Kuzmanic, Letica, Antonijevic, Drleic, Dramjes, Supic, ill. Gallo, Astrita, Rizzo, Foresti
Az állás a 3. forduló után: 1. Magyarország 6 pont (31-7), 2. Jugoszlávia 6 (37-17), 3. Horvátország 4, 4. Spanyolország 2, 5. Olaszország 0 (10-26), 6. Németország 0 (14-41)


A németek elleni összecsapáson Gulyás Ábel kezdte meg a gólgyártást, amelyre Hosnyánszky Norbert szabálytalansága miatt megítélt négyméteressel még válaszolhattak volna a németek, de a büntető kimaradt. A szünetig Szabó Nándor növelte előnyünket. Egyébiránt a második negyed volt a németek számára a feketeleves, hisz egy ötöst hintettek a mieink: különösen Gór-Nagy Miklós távoli góljai voltak demoralizálóak. Ekkor jegyezte meg "Fecsó" bácsi, azaz Kemény Ferenc utánpótlás-koordinátor, hogy amióta Fehér András kezéből kivették a német utánpótlás-nevelést, azóta nagyot esett annak a színvonala. Fehér a korábban is ott dolgozó kiváló magyar szakemberek munkáját folytatta eredményesen. A mérkőzés további részében is egyértelmű volt juniorjaink fölénye. Az erőtlen német támadásokat könnyedén szerelték a mieink. A harmadik játékrész végén, 10-0 után már Hosnyánszky is ismét aktivizálta magát egy nagy góllal. A befejező negyedben visszafogottan csak három gólt dobtak Godova Gábor tanítványai, de emiatt nem főtt a fejük.
A spanyolok elleni meccsen a magyar csapat igencsak bekezdett, már négy góllal is elhúzott, a spanyolok csak emberelőnyből tudtak válaszolni. A második negyed is emberelőnyös helyzettel kezdődött a spanyolok javára, ki is használták ezt és ez a játékrész szorosan végződött. A harmadik ugyanígy folytatódott, hisz csak 1-0-ra tudott a magyar csapat nyerni. A negyedik negyedben aztán ismét a magyar együttes nagy fölénye domborodott ki, Szirányi centerből lőtt ismét gólt, majd Nagy Viktor indította egyből a megúszó Süvegest, aztán megismételték a magyarok ugyanezt a produkciót, csak most Gulyást indította Nagy Viktor.

Mestermérleg
Godova Gábor: - A rendkívüli erős csapatokat felvonultató tornán a németek kissé kilógnak a sorból, de ezt be is kellett bizonyítani, míg a spanyolok ellen harcosan, de jól is játszottunk.
Henry Thledke, a német válogatott edzője: - Óriási különbség van a két csapat között, a magyarok az Eb-címre aspirálnak, mi legfeljebb a 10-12. helyre.
Rafael Aguilar a spanyol válogatott edzője: - A magyar csapat nagyon jó, nálunk sokkal jobb, de majd meglátjuk, mi lesz Bariban.

Jenei Kálmán, Nemzeti Sport 2002.07.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK