FONTOS


 

Férfi Világliga, B-csoport, 3. forduló, 2. mérkőzés, Budapest
Kemény szerint javulni kell a második meccsre
Az oroszok a spájzban

Dupla mulatság kerekedett pénteken a magyar válogatott háza táján: egyfelől a horvátok elleni összecsapásra igazán illett a mondás, ez jó mulatság, férfimunka volt. Másfelől este, a váci Lagúna étteremben a csapatkapitány, Benedek Tibor 30. születésnapjának megünneplése szerepelt a műsorban, mely mulatság szintúgy parádésra sikeredett a hírek szerint (a tortára kanyarított felirat például letagadhatatlanul a csipkelődés nagymestere, Molnár Tamás szellemét hordozta: "Szép (?) volt, Tibi!").
A mai, 16 órától esedékes második, margitszigeti találkozó előtt szombaton csak egy tréninget tartott Kemény Dénes szövetségi kapitány a sződligeti főhadiszálláshoz közeli váci strand nagymedencéjében. "A délelőtt a pihenésé volt, az edzésen pedig tejsavtalanítottunk ... " - közölte a szakvezető. Aki az első, 16-10-es siker ellenére is azt mondta, reméli, pozitív irányban változik a csapat teljesítménye, és a játékosok minimalizálják a pénteken elkövetett hibák mennyiségét. (Erre csak egy adat: a horvátok mind a tíz gólja akcióból született, amit csak részben ellensúlyoz az, hogy az összes emberhátrányt kibekkeltük.)
Az újabb sikerre azért is szükség volna, mert az oroszok kezdik összekapni magukat, s Moszkvában másodszor is legyőzték az amerikai együttest. A fura találkozó első negyedében tíz gól esett (5-5), a következő tizennyolc percben mindössze három, igaz, valamennyit a hazaiak szerezték, akik eztán már nem adták ki a kezükből a győzelmet. Ezzel felkúsztak mögénk a második helyre, s hogy itt vannak a spájzunkban, arra bizonyíték a meccsen öt gólt szerző Dmitrij Sztratan nyilatkozata: "Az egyik mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk a jövő héten Budapesten."

Nemzeti Sport 2002.07.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK