FONTOS


 

Továbbra is százszázalékos a csapat
Lendületben a juniorgárda

Magyarország-Horvátország 10-3
(3-2, 2-1, 2-0, 3-0)
Gyula, Várfürdő uszoda, 400 néző. V: Reemnet (holland), Donev (bulgár)
MAGYARORSZÁG: BAJNÓGEL - GÓR-NAGY, Tóth M. 1, Gulyás Á. 1, LÉTAY 3, Szirányi, HOSNYÁNSZKY 4. Cs: Decker, Varga Dénes, Szabó N. 1, Süveges, Hegedűs, Czigány. Edző: Godova Gábor
HORVÁTORSZÁG. G: Boskovic 2, Antonijovic 1
Gól - emberelőnyből: 5/3, ill. 8/3
Négyméteresből: 2/2, ill. -
Olaszország-Németország 7-7. G: Astarita 2, Angelone, Lapenna, Africano, Ferreccio, Foresti, ill. Rössing 2, Baier 2, Jäger, Müller, Langhoff. Jugoszlávia- Spanyolország 7-3. G: Janovics 2, D. Filipovics, Obizadovics, Pietlovics, Cuk, F. Filipovics, ill. Gallego, Hernandez, G. Garcia
A torna állása a 4. forduló után: 1. Magyarország 8 pont (41-10), 2. Jugoszlávia 8 (44-20), 3. Horvátország 4, 4. Spanyolország 2, 5. Olaszország 1 (17-33), 6. Németország 1 (20-50)

A magyar csapat kezdte a gólgyártást Gulyás jóvoltából, de az első negyedben a horvátok még keményen tartották magukat, és két emberelőnyös helyzetüket kihasználva csak egygólos hátránnyal zárták a játékrészt. Meglepetésre a második negyed elején is ők szereztek gólt, így egálból folytatódott a küzdelem, mígnem Tóth távoli bombájával és Létay emberelőnyből szerzett góljával kissé meglépett a magyar csapat. Ezt a harmadik periódusban újabb kettővel, a negyedikben pedig hárommal tetézték a mieink. A biztos vezetés ellenére is adódott némi izgalom, miután a vendégek centere némi birkózásba keveredett Deckerrel, melynek keretében apróbb sportszerűtlenségre vetemedett, ezért végleg el kellett hagynia a medencét. A szépszámú közönség a mérkőzés lefújása után nagy tapassal köszöntötte a még mindig százszázalékos magyar csapatot.

Mestermérleg
Godova Gábor: - Nagyon jól játszottunk, lendületben van a csapat. Biztos hogy lesz holtpont, de remélem, az nem az Eb-re esik.
Nirsad Zajmovic: - Sok betegünk van, ezért tartalékosan jöttünk Gyulára. A magyarok ezúttal olyan taktikát játszottak, amelynek nem tudtuk megtalálni az ellenszerét.

Jenei Kálmán, Nemzeti Sport 2002.07.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK