FONTOS


 

Godova Gábor csapata Krefeld után Gyulán sem talált legyőzőre
A juniorok között is veretlenül

Igazán örömteli napokat él a magyar vízilabda. Óriási meglepetésre egy hete Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett a Györe Lajos vezette női juniorválogatott, fantasztikusan menetel előre Kemény Dénes csapata, amely hatból hat Világliga-meccsén nyert úgy, hogy még megszorítani sem tudták ellenfelei, miközben a kisebbek, a junior fiúk sem tétlenkednek. Godova Gábor fiai második tornájukon vettek részt, és csak úgy mint a németországi Krefeldben, Gyulán sem találtak legyőzőre.
Kettőből kettő, ráadásul úgy, hogy a tavaly ifi Európa-bajnokságot nyert gárda kulcsembere, a felnőttek között is számításba vett Varga Dániel egyik viadalon sem lehetett társai között. Beszámoltunk róla, a Vasas tehetségének az előző héten műteni kellett az orrát (egészen pontosan egy eret égettek ki belőle), így pihenésre kárhoztatott. "Ma voltam kontrollvizsgálaton, azt mondták, még három-négy napig nem ajánlatos vízbe mennem" - mesélte hétfő délután a játékos, aki szombaton és vasárnap megnézte Gyulán ifjú társait. "Nagyon jól játszott a csapat, örömteli volt nézni a fiúkat, amint biztosan győzik le a riválisokat" - értékelt röviden Varga Dániel, majd viccesen meg is jegyezte, bizony iparkodnia kell, mert lassan kiszorul a csapatból ...
"Itt azért még nem tartunk, Dani alapembere a gárdának, nagyon várjuk, hogy velünk legyen a vízben" - jegyezte meg a juniorok edzője. Godova Gábor talán maga is meglepődött, mennyire simán vették az akadályokat tanítványai, még a legnagyobb riválisok, a horvátok és a jugoszlávok sem tudták feltartóztatni. A szurkoló ebből arra következtet, az aranyérem fő várományosa a csapat az augusztusi Európa-bajnokságon - na de lássuk, hogy látja ezt a kérdést a szakember. "A gyulai torna előtt is tudtuk, előkelő helyet foglalunk el a legjobbak mezőnyében, van respektünk, mégsem bízzuk el magunkat. Nem, hiszen az ellenfelek erősek, bármikor bárkinek kijöhet a lépés. A görögökkel és az oroszokkal ráadásul még nem is találkoztunk, úgyhogy nem árt óvatosnak lenni. Ettől függetlenül örömmel tölt el az újabb tornagyőzelem" - így Godova. Az Újpestben dolgozó mesteredző különösen kapusai teljesítményével elégedett, a BVSC két hálóőre (akiket már Gerendás György is kipróbált a felnőttek között), Nagy Viktor és Bajnógel Tamás remekelt az alföldi városban, mindketten megváltották helyüket a Bariban rendezendő kontinensviadalra. "Ha nem jön közbe sérülés, ők ketten biztos utazók. A többiekről csütörtökig döntök. Addig a hazánkban maradt olasz válogatottal kétkapuzunk, és ezeken a tréningeken további tapasztalatokat szerezhetek" - mondta a juniorok edzője, aki jövő héten egy athéni tornán végzi majd játékosaival az Eb előtti utolsó simításokat.

AZ, Nemzeti Sport 2002.07.16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK