FONTOS


 

Világliga: feszült volt a szicíliai vecsernye
Csak válogatottunk veretlen

Az automatikus résztvevőnek számító, házigazda görög együttes mellett csak a magyar válogatott helye biztos a Világliga négyes döntőjében. Az A-csoportban például mind nagyobb a hirig a spanyolok és az olaszok között. A két gárda második, szicíliai vecsernyéje drámai csatát hozott. Félidőben még a hazaiak látszottak biztos befutónak (5-2), a meccs végén viszont Rathnak tizenöt másodperccel a befejezés előtt kellett "meglőnie" a döntetlent s ezáltal a büntetőpárbaj lehetőségét. A hangulat már ekkor elég feszült volt, minthogy a meccs során szövegért végleg, cserével kiállították a hispánok óriás centerét, Ivan Pérezt, és a másodedző is piros lapot kapott. Az ötméteresek során aztán Tempesti egyszer védett, így Bencivenga 4-4-nél a győzelemért "szervált", ekkor azonban Rollán brillírozott. A hatodik sorozatban ismét a két hálóőr parádézott, mígnem a hetedikben kis híján elszabadult a pokol: Marcos gólját azon az alapon érvénytelenítette a bíró, hogy a rutinos hátvéd túl sokat várt a lövéssel. Ez döntött, minthogy Felugo nem kegyelmezett, így a hazaiak megfosztották a világbajnokot veretlenségétől, egyszersmind életben tartották saját reményeiket. Ebben a négyesben amúgy a görögöknek lassan el kell gondolkozniuk, hogyan semlegesítik az öreg klasszisok palotaforradalmának negatív hatásait, az Afrudakiszék helyett felvonultatott sihedergyülekezet ugyanis megint szenvedett egy kiadósat az amúgy gyengécske brazilok ellenében.
A mi csoportunkban némi meglepetésre egyértelmű sikert arattak az amerikaiak Rijekában: a keddi partit büntetőkkel elbukó jenkik ezúttal a második negyedben, 4-2-es hazai vezetést követően zsinórban négy gólt lőve a maguk javára fordították a találkozót.

Nemzeti Sport 2002.07.19.

Jól sikerült kísérlet
Magabiztos a magyar vízilabda-válogatott

Már az amerikaiak elleni Világliga csoportmérkőzések előtt eldőlt, hogy a magyar vízilabda-válogatott bejutott a patraszi négyes döntőbe. Legyőztük a horvát és az orosz válogatottat, úgy, hogy esélyük sem volt a győzelemre. Az említett két gárda újjáalakulóban van, de mi is kísérletezünk. A könnyűnek tűnő győzelmek és az utazások sokat kivesznek az amúgy is sokat teljesítő játékosokból.

- Nem voltak könnyűek a meccsek, legfeljebb kívülről - mondja dr. Molnár Tamás, aki ismét elemében érzi magát centerben. - A 4X9 perces mérkőzés fekszik nekünk, ennyi idő alatt kijön a tudáskülönbség. Nem a játékidővel, inkább a tízperces nagy szünettel van gondunk.


A partról könnyű volt

A Világliga másik csoportjában a világbajnok spanyolok vezetnek az olaszok előtt. Ebből a csoportból csak egy jut tovább, a rendező jogán a görögök ott lesznek Patraszban.

- Hogy mi lesz a négyes döntőben, az majd kiderül. A spanyolok és az olaszok is erősebbek, mint csoportellenfeleink. Pénteken és vasárnap játszunk itthon az amerikaiakkal, utána hozzájuk utazunk.

Buda Balázs, A színes Sport 2002.07.19.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK