FONTOS


 

Oázisban is jól ment a magyaroknak
Győzelem a sivatag közepén

Az egyiptomi El Maadi klub meghívására nemzetközi tornán vett részt a Szolnoki VSC, valamint az ob I újonca, az Ybl Miklós Főiskola legénysége. A nyolccsapatos tornát rendhagyó helyszínen, a Szahara egyik oázisának mesterségesen felépített medencéjében bonyolították le, amelyet a közelmúlt politikai konfilktusai miatt állig felfegyverzett katonák őriztek. Igaz, a vízben már nem kaptak ilyen védőőrizetet honfitársaink, akik tovább öregbítették a magyar póló hírnevét, valósággal szórták a gólokat, és biztosan győzték le az összes vetélytársukat, hogy aztán az első helyet egymás közt döntse el a két csapat. A fináléban végül a három kulcsemberét - Mohi Zoltánt, Körmendi Gábort és Süveges Mátét - nélkülöző Tisza-partiak 5-4-re verték meg az Yblt. A torna legjobb játékosának a szolnokiak jobbszélsőjét, Krasznai Bélát választották a szakemberek.
Az azóta hazatért, és az edzéseket itthon folytató s jelenleg a szaúd-arábiai válogatottak kétkapuzó keretben egy légiós is helyet kap: az új-zélandi juniorválogatott David Roome, aki az egyiptomi tornán jó benyomást tett Urbán Lajos mesteredzőre. Szintén a Damjanich-uszodában készül a BVSC-ből érkezett ifi Európa-bajnoki aranyérmes Pataki Gergő, továbbá egy kapus Ceglédről: Kis Tamás. Emellett a klub előrehaladott tárgyalásokat folytat a szolnoki nevelésű Cseh Sándorral, aki két, Egerben eltöltött esztendő után térne vissza.

Varga Csaba, Nemzeti Sport 2002.07.20.

Ignácz Zoltán kapus távozni készül
Egyiptomba tart a csapat


Alig fejeződött be a bajnokság, máris edzésbe álltak a Szolnoki VSC vízilabdázói. Ennek az a legfőbb oka, hogy pénteken Egyiptomba utaznak, ahol egy nemzetközi tornán vesznek részt.

"Az elmúlt esztendőkben leginkább fővárosi csapatokat hívtak az afrikai országba, ezúttal azonban ránk esett a szervezők választása - tudatta a Nemzeti Sporttal Hollóy Tamás, az SZVSC ügyvezető elnöke. - Régóta tartjuk a kapcsolatot különböző arab klubokkal, most invitáltak bennünket először. Ôk állják kinttartózkodásunk összes költségét, míg a repülőjegyet játékosaink és szponzoraink közösen fedezik. A nyár további részében az egyiptomi együttes viszontlátogatást tesz nálunk, de azok a költségek már őket terhelik.
A szolnoki csapat készülődéséről Urbán Lajos vezetőedző elmondta: "Nem teljes kerettel repülünk az afrikai országba, mert Körmendi Gábor, Mohi Zoltán munkahelyi, Süveges Máté pedig a juniorválogatottban való elfoglaltsága miatt nem tarthat velünk. Mintegy kéthetes munkával készülünk a tornára, vezetésemmel tizenegy játékos ül majd repülőre. A mérkőzéssorozatra Alexandriában, Sidi Adel Rahman városában kerül sor, ahová rajtunk kívül egy másik magyar legénység, az Ybl Miklós Főiskola, az OB I újonca, továbbá egy-egy portugál és olasz, valamint négy egyiptomi csapat kapott meghívást."
A keretben történt változásokról annyit mondott a mester, hogy Ignácz Zoltán kapus a bajnoki zárást követően nem jelentkezett náluk, azt hallani, hogy távozni készül. Balogh Zoltánt visszavárják Svájcból, akit még négyéves szerződés köt hozzájuk. Az biztos, hogy Ceglédről visszatér Kis Tamás kapus, illetve várják az új-zélandi juniorválogatott David Roome érkezését. Vele ugyanis már mindenben megegyeztek a szolnoki vezetők, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező szezont a Damjanich uszodában tölti a játékos.

Varga Csaba, Nemzeti Sport 2002.07.04.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK