FONTOS


 

Szentesre indul a válogatott
Nemzetközi tornákkal a felsőház felé

Július 15-én Kádár József vezetőedző irányításával megkezdte monstre őszi programját a Kontavill Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata.
Az első edzések után hamarosan kiderült: nem sok a változás, a csapat gerincét az elmúlt évi játékosállomány adja. Talán a legnagyobb bizonytalanság Horváth Tamás kapus körül van, ugyanis ha sikerülne külföldre igazolnia, a rutinos hálóőr nélkül maradó Kurca-partiaknak bizonyára szükségük lenne egy megbízható kapusra.
Az már biztos, hogy Csörgő Péter, aki az elmúlt idény egyik legjobb hazai teljesítményét nyújtotta, a francia Montpellier együtteséhez távozik. A többiek remélhetően maradnak, többségük már a szerződését is aláírta. Régi-új játékost is üdvözölhettünk a szentesiek soraiban: a Ferencvárost, majd az olasz bajnokságot is megjárt Szebeni Zoltán személyében, és ha minden igaz, hamarosan csatlakozik a felkészüléshez a Svájcból hazatartó Kiss István és Berki András is. Érdemes megemlíteni a keretben igazi tagságot kiérdemlő három tehetséges fiatalt is: Szabó Tamás, Sarusi Gábor és Döbrössy Viktor egyre nagyobb szerephez juthat már a közeljövőben is. A sorok között hiába keressük az ukrán válogatott Kameneckij nevét, ő persze szeretne visszajönni, de korántsem biztos, hogy a klubnak lesz rá elég pénze.

Csak az érdekesség kedvéért: a szélső pályán csupa régi szentesi játékos tempózik: Matajsz Márk, aki a Ferencváros után a spanyol Sabadellt választotta, Komlósi Péter, a francia bajnok Nice kezdőembere, Torday Árpád további olasz szereplésben reménykedik, Dongó Tamás helyzete egyelőre még bizonytalan, Halápi János is még egy-két évig a német vízilabda-bajnokságban szerepel. Velük csak egy a baj: egyikük sem a hazaiakat erősíti!
A felkészülési program igencsak gazdag. Augusztus 19-től edzőtáborozni érkezik a német Würzburg és a holland Zian Haga, velük még egy házi rendezésű hétvégi tornán is megmérkőzik a hazai gárda.
Meg kell említenünk az augusztus 16-18 között immár tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő nagy amatőr vízilabdatornát, az Európai Vízilabda-csapatok Találkozóját, ahol közel félezer játékos, várhatóan negyven csapat, köztük németek, hollandok, litvánok, észtek, finnek, szlovákok, oroszok és ukránok is részt vesznek.
Az amatőrtorna zárónapját igencsak rangos esemény teszi majd emlékezetessé, Szentesre látogat Kemény Dénes válogatottja, útban a belgrádi Világkupa felé, 18-án játszanak a hazaiakkal egy jótékonysági mérkőzést. Aztán jön a szokásos két őszi torna: először Egerben találkoznak a bajnokságra felkészülő csapataink, majd következik a Kontavill Kupa.
A sort ritka lehetőség zárja, a bajnokság első szünetében, október elején a névadó szponzor jóvoltából egyiptomi meghívásnak tehet eleget a Kontavill Szentesi VK együttese.

Kozák János, Nemzeti Sport 2002.07.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK